Obavijesti

Sport

Komentari 4

Marin Čilić jučer u Vinkovcima upalio prvu adventsku svijeću

Marin Čilić jučer u Vinkovcima upalio prvu adventsku svijeću
1

"Ovo je vrijeme u godini kad imam više vremena i vrijeme koje me duhovno obnovi, puno mi znači vrijeme Božića, i najdraži je dio svakako kad se otvaraju pokloni"

VIDEO

Proslavljeni hrvatski tenisač Marin Čilić upalio je prvu adventsku svijeću u vinkovačkoj pješačkoj zoni u organizaciji Grada Vinkovaca i župe Bezgrešnog Srca Marijinog. Popratni program pripremio je pater Ivan Poleto iz župe Bezgrešnog Srca Marijinog.

Manifestacija nazvana Advent Slavonije i Srijema u Vinkovcima imat će hrvatske i katoličke temelje te će objediniti sva događanja koja su tradicionalna u adventsko vrijeme u Vinkovcima, rekao je pater Poleto i dodao kako su  pozornicu ukrasili učenici Osnovne škole Stjepan Antolović iz Privlake.

- Izuzetno mi je drago i velika mi je čast što sam  ja odabran da upalim prvu adventsku svijeću  u Vinkovcima. Ovo je vrijeme u godini kada imam više vremena i vrijeme koje me duhovno obnovi. Puno mi znači vrijeme Božića i najdraži dio je svakako kad se otvaraju pokloni. Advent mi je najdraži dio godine kada se pripremamo za Božić. Vjera je temelj moga života i teniske karijere. Ova godina mi je bila teška, ali molitva mi je pomogla da sve prebrodim. Molitva i vjera su mi bili oslonac i dovoljno mi je dnevno dvije-tri minute u molitvi da dobijem snagu - rekao je Čilić.

- Drago mi je da se u Vinkovcima ponovo organizira manifestacija nazvana Advent Slavonije i Srijema gdje smo mogli nazočiti paljenju prve adventske svijeće. Posebno mi je drago da je prvu svijeću upalio Marin Čilić jer je on istaknuti hrvatski teniski reprezentativac - rekao je vinkovački dogradonačelnik Ivan Bosančić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kao gošća ove manifestacije bila je Anja Šovagović Despot koja je prošle godine upalila prvu adventsku svijeću, a prigodni program su izveli članovi Udruge Vinkovačkih šokačkih rodova, Zajednice Vjera i svjetlo, zbor mladih "Fra Vjekoslav Mičuda" i glazbeni sastav "Akvarel" iz Osijeka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener