Obavijesti

Sport

Komentari 214

Marković: MUP tražio imena? Oni raspolažu svim podacima

Marković: MUP tražio imena? Oni raspolažu svim podacima
1

MUP je podijelio informacije i dostavio liste svih izgrednika i navijača koji su svrstani u C-kategoriju te onih koji imaju aktivne zaštitne mjere, pojasnio je Miroslav Marković

VIDEO

Tko je komu trebao dostaviti informacije o osobama pod zaštitnim mjerama koje su kasnije napravile diverziju u Saint-Étienneu? To se pitanje protekla 24 sata povlači na relaciji Hrvatski nogometni savez - Ministarstvo unutarnjih poslova.

- U temelju ovog problema ljudi su koji vode Hrvatski nogometni savez i hrvatski nogomet. To trebamo jasno reći i tome ćemo pristupiti konkretno i jasno. Njihov savjetnik za sigurnost bio je kod mene i nije dostavio konkretna imena i prezimena ljudi, makar smo mi to tražili. Bez obzira na to, imamo svoje baze podataka koje smo proslijedili onima kojima trebaju - rekao je u subotu ministar vanjskih poslova u tehničkoj vladi Vlaho Orepić nakon što je HNS iznio svoje viđenje situacije.

Prozvani savjetnik za sigurnost Miroslav Marković odgovorio je ministru.

- MUP raspolaže sa svim podacima i svim imenima. Ovih dana bili smo svjedoci da su podijeljene informacije od strane MUP-a i da su dostavljene liste svih izgrednika i navijača koji su svrstani u C-kategoriju, kao i navijača koji imaju aktivne zaštitne mjere - rekao je Marković za HRT.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako je HNS bio dobro upoznat s namjerama da se utakmica prekine, nije mogao učiniti više nego što jest.

- Mi smo tijekom utakmice došli do podatka da će se pokušati napraviti prekid utakmice u 85. minuti i to smo u poluvremenu podijelili sa svim sigurnosnim osobljem Uefe i francuskom policijom. Reakcija policije je uslijedila, vidjeli ste i bili ste svjedoci toga da su u 82. minuti bili izvedeni pripadnici francuske žandarmerije koji su zauzeli poziciju između terena i tribine. Ne bih ulazio u detalje zašto nisu intervenirali na tribini.

Uefa će u ponedjeljak odlučiti o kazni nakon otvaranja disciplinskog postupka zbog bacanja pirotehnike na travnjak, nemira u publici te rasizma među hrvatskim navijačima. Sva je prilika da nas čeka nova drakonska kazna krovnog europskog nogometnog tijela.

- Ne bih želio s ove pozicije prejudicirati kaznu prije odluke Uefe - kazao je Marković te pohvalio odnos s Uefom i francuskom policijom po pitanju sprječavanja nereda na našim utakmicama.

- Ovih dana aktivno analiziramo sve što se dogodilo na prvoj, pogotovo na drugoj utakmici. Definitivno ćemo s našim partnerima iz Uefe i s francuskom policijom na najbolji mogući način donijeti odluke za daljnje utakmice i što možemo napraviti da do tih izgreda više ne dođe.

Imena huligana iz Saint-Étiennea još su u petak počela kružiti društvenim mrežama, a na Facebooku se već pojavio i tlocrt stadiona u Bordeauxu s mogućim planom prekida utakmice protiv Španjolske.

- Raspolažemo informacijama i zahvaljujemo svim građanima koji nam iz sata u sat dostavljaju podatke o počiniteljima ovog izgreda i podatke za našu sljedeću utakmicu u Bordeauxu. Pozdravljam tople namjere svih naših građana u zajedničkoj borbi protiv huliganstva i pozivam ih da nam nastave dostavljati te podatke. Mi ćemo ih i dalje dijeliti s našom policijom, organizatorima i francuskom policijom. Nadam se da ćemo zajednički uspjeti postići cilj koji želimo - rekao je Marković te zaključio:

- Što se tiče podataka kojima sada raspolažemo, iz taktičkih razloga ne bih ih želio iznositi. U međusobnoj smo koordinaciji sa svim sigurnosnim subjektima i nadam se da ćemo izbjeći ponovne takve scene.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu
BRAVO!

Drama u Draženovu domu! Hrvatska se prvi put nakon 24 godine plasirala na SP u futsalu

Hrvatska futsal reprezentacija plasirala se na Svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu! Nakon što je u prvom susretu pobijedila Poljsku 3-2, u uzvratu je u drami remizirala s Poljacima (2-2) i osigurala vizu

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub
Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Barcelona - PSG 1-4: Katalonci prosuli prednost, Araujo ispao tragičar, a Kylian Mbappé junak

PSG je izborio polufinale Lige prvaka nakon što je slavio preokretom na Montjuicu. Barcelona je povela preko Raphinhe, ali je sve promijenio crveni karton Arauja, nakon čega je PSG zabio četiri gola za prolaz