Obavijesti

Sport

Komentari 1

Martić na Pironkovu: Petra nikad nije pobijedila Bugarku

Martić na Pironkovu: Petra nikad nije pobijedila Bugarku
1

Obje tenisačice nisu imale dobru sezonu iza sebe. No, s dolaskom travnatog dijela, igre su se objema popravile. Iako to za Pironkovu nije čudno, za Martić jeste

VIDEO

Cijele godine nije odigrala gotovo ništa, a onda je prelazak na njenu nominalno "najgoru" podlogu donio nevjerojatno dobre rezultate. Tako bi se u jednoj rečenici najbolje mogla opisati sezona Petre Martić. Hrvatica je prije dva tjedna osvojila Nottingham i naglasila nakon prvog kola kako je upravo njena odluka da se kroz turnire pripremi za travu bila "kriva" za ovakve rezultate.

Iako je u meču protiv Tatishvili varirala od odličnog, pa do kriminalnog, Petra je uspjela stići do pobjede. Pokazala je mentalnu snagu, što joj često nije bila odlika, te u bitnim trenucima odigrala dobro. Očekivao se jednako težak meč protiv Pliskove koja je kolo prije uvjerljivo pobjedila Petrovu, prezentirajući skoro pa zastrašujuću igru nakon prvog servisa.

Međutim, Čehinja nikako nije mogla izaći na kraj s varijacijama Martićke koja je više manje "ukrotila" prvi servis, a totalno razgolitila drugi i igru iza njega. Tako je Hrvatica osvojila čak 19 od 25 odigranih poena na drugi servis Pliskove.

- Neću reći kako bih pobijedila da sam iskoristila onu set-loptu u tie-breaku, ali moglo je drugačije završiti. Nisam dobro servirala i dala sam previše dvostrukih pogrešaka. Mora da sam loše spavala - jadala se Čehinja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ipak, tijekom cijelog susreta, Martić je ostavljala dojam kompletnije i bolje igračice. Dopustila je samo dvije break-lopte, te je obje izgubila i to može biti problem. Međutim, na reternu je izborila dovoljno prilika (4/11 break-lopte), te je jedino lošija realizacija istih učinila ovaj meč "gušćim". Hrvatica je tako ponovila igru iz Nottinghama još jednom pokazavši kako se Pliskova teško nosi s varijacijama u igri, te trenucima kada prvi servis "šteka".

Petra je tako stigla do manje-više rutinske pobjede u kojoj je napravila više winnera i manje neprisiljenih grešaka, te je izborila puno više prilika na reternu. Malo-pomalo, tiho na prstima, Hrvatica je tako stigla do najvećeg uspjeha u karijeri na "svetoj travi". U sljedećem kolu će je pokušati zaustaviti Pironkova koja je stigla na travu u sličnom stanju kao i Martić.

Bugarka se mučila s rezultatima, te je prije travnate sezone imala sam tri WTA pobjede. No, dolaskom na svoju najdražu podlogu, još je jednom pokazala kako ima itekako dobru igru za travu. Tsvetana je u prvome kolu lako sredila Pavlyuchenkovu, a Zahlavova u drugome nije bila sretnije ruke.

Istina, početkom meča je Bugarka imala očiglednih problema, ali se poslije uhodavanja pomalo opustila i naviknula na igru Čehinje. U tome joj je jako puno pomogao njen besprijekoran servis koji je odlično funkcionirao. Pironkova je osvojila čak 84 % odigranih poena nakon što bi ubacila prvi servis, te u prva dva kola još uvijek nije izgubila početni udarac. Što je za ženski tenis gotovo nestvarno.

Bugarka je osim toga ponovno prikazala oku ugodnu, tipičnu igru za travu. Često je izlazila na mrežu s velikim postotkom osvojenih poena što je ponovno rijetkost za ženski tenis. Tsvetana je tako dobila 16 od 19 poena. Iako su obje igračice prikazale dobar tenis, svaka na svoj način, Pironkova ulazi u ovaj susret kao favorit, a jedan od razloga je njen međusobni skor protiv Martić.

Naime, Tsvetana je u tri meča, tri puta dobila Hrvaticu, a svaki put više no uvjerljivo. Petra niti jednom nije bila blizu osvajanju seta.

Tekst preuzet sa dvoznak.com - adrese za pametno klađenje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova