Obavijesti

Sport

Komentari 25

Martinčić probija barijere: Prva žena koja će suditi susret HNL-a

Martinčić probija barijere: Prva žena koja će suditi susret HNL-a
3

Veliki je to dan za Ivanu Martinčić, ali i za kompletan HNS. Rekao sam u puno navrata da želimo ići u korak sa svijetom po svim pitanjima, rekao je novopečeni predsjednik HNS-a Marijan Kustić

VIDEO

Moram se zahvaliti HNS-u i Sudačkoj komisiji na povjerenju. Nadam se da ću ga opravdati. Treba vremena da me i klubovi i igrači prihvate. Ne mogu već sutra ja biti glavna, ali nadam se da ću u budućnosti imati i tu čast, govorila je Ivana Martinčić (36) u lipnju 2020. kada je na Poljudu prvi put arbitrirala utakmicu Prve HNL, tada u ulozi četvrte sutkinje.

A u petak će doći 'budućnost' u kojoj će Martinčić postati prva žena koja je u glavnoj ulozi sudila utakmicu Prve HNL! Sutkinja iz Koprivnice međunarodna je sutkinja od 2014., a od 2017. sudila je utakmice Druge HNL, a odličnim predstavama zaslužila je povjerenje predsjednika Sudačke komisije HNS-a, Brune Marića, koji joj je odlučio dati šansu na najvećoj pozornici hrvatskog nogometa.

Zagreb: U 7. kolu Prve HNL susreli se NK Lokomotiva i NK Istra 1961

Martinčić će suditi utakmicu između domaćina Gorice i Hrvatskog dragovoljca koja je na rasporedu u petak (10. rujna) u 20 sati!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Teško je ženama 'probiti' se u nogometu, kako igrački tako i sudački, no Martinčić je već skupila pregršt iskustva. 2015. je sudila završnicu Europskog prvenstva (U17-Ž), a tri godine kasnije i na Europskom prvenstvu za nogometašice do 19 godina.

UEFA European Football Championship - UEFA Women

- Nije bilo lako u početku, ali sva ta iskustva su me ojačala. Ženama je ipak puno teže probiti se u nogometu koji je kod nas ipak sport namijenjen prije svega muškarcima - rekla je za SN.

Na novitet u hrvatskom nogometu posebno je ponosan novopečeni predsjednik HNS-a Marijan Kustić

- Veliki je to dan za Ivanu Martinčić, ali i za kompletan HNS. Rekao sam u puno navrata da želimo ići u korak sa svijetom po svim pitanjima, a ovo je samo jedan od načina da to konkretno i pokažemo - kazao je Kustić, a s njim se složio i šef hrvatskih (nogometnih) sudaca Bruno Marić.

Hajduk i Šibenik sastali se u 8. kolu HT Prve lige

- Mislim da je ovo povijesni dan za hrvatsko suđenje i HNS. Otvaranje Prve HNL sutkinjama je bi bio dio mog programa kad sam se kandidirao za mjesto predsjednika Sudačke komisije HNS-a. Ulazimo u svjetsku elitu po pitanju sutkinja u muškom nogometu, jer samo četiri države - Francuska, Ukrajina, Češka i Wales - imaju sutkinje na najelitnijem stupnju nacionalnog natjecanja. Ivana Martinčić postaje tako i ozbiljan kandidat za SP u Australiji i Novom Zelandu koje će se održati 2023. Završila je Ivana i edukaciju VAR-a, a posebno sam ponosan što mogu reći da je valjda jedina na svijetu na posljednjem sudačkom seminaru istrčala muške sudačke norme. Regija u kojoj živimo nema takvu sutkinju, mi smo po tom pitanju avangarda. Uvjeren sam da će Ivana odgovoriti svim izazovima koje donosi Prva HNL.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram