Obavijesti

Sport

Komentari 2

Martinović i Lenard osvojile su broncu, reprezentacija u finalu!

Martinović i Lenard osvojile su broncu, reprezentacija u finalu!
2

Hrvatske reprezentativke u karateu Maša Martinović i Ana Lenard osvojile su brončanu medalju na Europskom prvenstvu koje se održava u Montpellieru. U subotu se naše djevojke bore i za ekipno zlato

VIDEO

Sjajne vijesti za hrvatski karate stižu iz francuskog grada Montpelliera, gdje se održava seniorsko Europsko prvenstvo. Naše djevojke osvojile su dvije brončane medalje, a do kraja dana okitit će se još i zlatom ili srebrom

Braniteljica naslova s prošle smotre u kategoriji iznad 68 kilograma Maša Martinović ostala je na pobjedničkom postolju osvojivši brončanu medalju. U jutrošnjoj borbi za broncu Čakovčanka je s uvjerljivih 7-0 svladala Grkinju Eleni Chatiliadozu.

Članica Karate kluba Hercegovina Zagreb na putu do bronce u prvom je kolu bila slobodna, potom je u drugom svladala Talijanku Grete Vitelli 3-0 te u četvrtfinalu Nizozemku Vanescu Hortan 4-0.

Maša je u polufinalu izgubila od domaće predstavnice Anne Florentin 2-1 i propustila priliku obraniti prošlogodišnji naslov iz Istanbula, ali smogla je snage za povratak i u okršaju za medalju pružila najbolju borbu na turniru.

- Svima sam rekla, ne vraćam se u Hrvatsku bez bronce i to sam ostvarila. Bez obzira što Grkinja ima medalju s velikih natjecanja, mislim da sam opravdala status favorita i to potvrdila čistim rezultatom - istaknula je nakon borbe za broncu Maša Martinović.

Brončano odličje osvojila je i članica Karate kluba Samobor Ana Lenard u kategoriji do 61 kilograma svladavši u borbi za medalju Slovakinju Ingridu Suchankovu 2-0.

- Taktički izuzetno zahtjevna borba... svaka borba mi je sve teža i teža, ali s druge strane zato su radost i sportski ponos sve veći - riječi su osvajačice dvije medalje na EP u Montpellieru, budući da je večeras još čeka ekipni ženski finale.

U 1. kolu Lenard je bila slobodna, a u osmini finala do posljednje sekunde gubila je od Marije Sušac iz BiH. Tada je izbornik Dragutin Galina zatražio pregled tv-snimke posljednje akcije. Suci su usvojili žalbu i Ana je izborila četvrfinale pobjedom 2-1.

Za plasman u polufinale dovoljan je bio jedan bod protiv Austrijanke Stephanie Kaup, a drama se nastavila i u sljedećem nastupu. Susret s Turkinjom Merve Coban završio je bez bodova, a na kraju je našoj karatistici u sudačkom preglasavanju nedostajala samo jedna zastavica za najmanje srebro. Coban je ušla u finale s tri zastavice podignute u njezinu korist, Lenard ih je imala dvije.

Ivona Tubić bila je sjajna prije dva dana u eliminacijskom dijelu nastupa u kategoriji do 68 kg, ali u konačnici nije stigla do odličja. Borba protiv Nizozemke Sherilyn Wold završila je bez bodova, ali su suci preglasavanjem 5-0 prema bronci usmjerili nizozemsku karatisticu.

- Taktički nisam bila dobra, trebalo je više napadati, poznato je da u tim zastavicama baš i ne ostvarujemo pobjede, zato je trebalo više rizika, što nažalost nisam napravila - priznala je Ivona Tubić, koja gotovo cijelo prvenstvo nastupa pod blokadom, zbog jakih bolova u nozi.

Do borbe za broncu Tubić je svladala svjetsku prvakinju, Francuskinju Alizee Agier s 3-0, potom i vodeću u poretku Svjetske Premier lige u toj kategoriji, Grkinju Vassiliki Panetsidou (2-1), ali ju je u četvrtfinalu zaustavila Švicarka Elena Quirici. Nakon što je borba završila bez bodova, sudačkim preglasavanjem Quirici je pobijedila sa 4-1.

Pošto se Quirici ubrzo plasirala u finale, Ivona Tubić u repasažu je  dobila prigodu izboriti dvoboj za broncu, u čemu je u zaključku prvog natjecateljskog dana i uspjela. Ivona je sjajno odradila borbu i slavila protiv Slovenke Line Pušnik s 2-0.

Odličan rezultat za Hrvatsku stiže i iz ekipnog dijela u kojem su Hrvatice pobjedom nad Francuskinjama 2-0 ušle u finale. Ana Lenard bila je bolja od Lucije Recchije 3-0, a Ivona Tubić, unatoč blokadi zbog jakih bolova u nozi, nakon diskvalifikacije protivnice Nadege Ait-Ibrahim 8-0.

Hrvatice su na putu do subotnjeg finalnog meča izbacile Bosnu i Hercegovinu 2-1, Švedsku 2-1 i Švicarsku 2-0.

Muška reprezentacija u borbama izgubila je od Srbije u repasažu za broncu, a za istu medalju u konkurenciji kata u nedjelju će se Hrvati boriti protiv Rusa. Katašice su u osmini finala ispale od Bjelorusije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica