Obavijesti

Sport

Komentari 25

Matematičar Petković: Riješit ću vam zadatak, dajte mi ga...

Matematičar Petković: Riješit ću vam zadatak, dajte mi ga...
4

Bio sam stvarno dobar u matematici, pogotovo u petom i šestom razredu. Išao sam na natjecanja, bio sam najbolji na školskom, gradskom u Metkoviću, županijskom, a četvrti na natjecanju cijele Dalmacije

VIDEO

Iako nisam ništa ponavljao, dobar sam s brojevima. Može, riješit ću vam koji zadatak iz matematike, rekao nam je Bruno Petković, centarfor Dinama, i bacio se na posao. Krenuo je rješavati jednadžbu iz šestog razreda osnovne škole.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:55

– Evo, riješio sam jedan zadatak – nasmijao se Bruno, nakon što je nakon 30-ak sekundi riješio jednadžbu.

Dalje nije trebalo ići, vidjelo se da je veliko matematičko znanje ostalo.

– Bio sam stvarno dobar u osnovnoj školi. Pogotovo u petom i šestom razredu. Išao sam na natjecanja, bio sam najbolji na školskom, gradskom u Metkoviću, županijskom, a bio sam četvrti na regionalnom gdje je sudjelovala cijela Dalmacija. U osnovnoj sam matematiku 'rasturao', a nakon toga sam se posvetio nogometu – kaže Petković.

Knjige o motivaciji

Oduševljava Petković svojim partijama ove sezone, briljirao je u utakmicama protiv Viktorije Plzen. Dvije briljantne asistencije i gol, pogotovo će se pamtiti asistencija petom Oršiću za prvi gol u Zagrebu. Zimus je Lokomotivi i Interu zabio škaricama, specijalizirao se za te sjajne poteze.

– I dok sam bio mlađi, često sam igrao na efektan način. Često sam pokušavao škarice i odigravanja petom, ali nikad nisam bio uspješan u tome kao sad u Dinamu – govori nam 24-godišnji napadač, kojega sve češće uspoređuju s Marijom Mandžukićem.

– Realan sam tip, ne volim usporedbe. Posjedujem dosta kvaliteta, ali Mandžo je imao sjajnu karijeru. Zasad se mogu stati u rečenicu s njim – jasan je napadač "modrih".

On je definitivno jedno od otkrića ovog Dinama. Posljednjih je sezone igrao u Italiji, nije mogao ni sanjati da će biti heroj navijača hrvatskog prvaka.

– Lani sam u ovo vrijeme igrao za Veronu, ali to je bio drugi nivo. Puno je lakše igrati u ovako dobro posloženoj i napadačkoj momčadi, a ako se neki pitaju gdje sam bio prije, onda i ja neke navijače mogu pitati gdje su oni bili prije. Nisam u šest mjeseci naučio igrati nogomet, samo nisam imao ovako dobru statistiku – kaže Bruno, kojemu svojim savjetima jako pomaže Nenad Bjelica.

- Trener mi svakodnevno daje savjete. To mi baš pomogne. Iskreno, ne znam reći koji je najbolji savjet koji mi je trener dao, ali bilo je mnoštvo dobrih. Davao mi je podršku na početku kad su me kritizirali, a sad kad me krenulo savjetuje da budem s nogama na zemlji. Nenad Bjelica ima jako dobar balans, to se vidi i po našim rezultatima – nahvalio je Petković stratega Zagrepčana.

Ako ovako nastavi, sigurno će postati i "kockasti", ali...

Nikad se nisam čuo s Dalićem

– Zlatko Dalić me još nije zvao. Uopće nikad s njim nisam bio u kontaktu. Ne želim si u ovom trenutku stavljati prevelika očekivanja. Stvarno bih bio presretan da uskoro obučem hrvatski dres, ali i da se poziv za iduće utakmice ne dogodi, bit ću samo još više motiviran. Siguran sam onda da će i taj poziv doći – uvjeren je Petković.

Mnoge pripadnice ljepšeg spola zanima kakav je Bruno izvan terena, koji mu je hobi.

– Miran sam tip, uživam u društvu prijatelja s kojima se zadnjih godina nisam baš mogao družiti. Kad nisam s njima ili s djevojkom onda sam doma na računalu ili čitam neku knjigu – rekao je Petković otkrio što je posljednje pročitao:

– Iskreno, posljednje sam materijale za čitanje dobio od trenera Bjelice. To su većinom knjige o motivaciji. Baš su jako dobre. Nenad mi često savjetuje što da čitam, pa onda uzmem od njega te knjige.

Benfica je pred vratima, a ako Bruno bude kao protiv Viktorije, onda će Portugalci biti na mukama.

– Protiv Viktorije sam zabio svoj prvi europski gol. Naravno da se nadamo i prolasku Benfice – završio je raspoloženi Petković.

Neka Benficu riješi kao Viktoriju ili kao jednadžbu iz matematike.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu