Obavijesti

Sport

Komentari 41

Mateo Kovačić je u nemilosti: Stranac je uvijek krivac u Italiji

Mateo Kovačić je u nemilosti: Stranac je uvijek krivac u Italiji
4

Zašto samo mene kritiziraš, navodno je Kovačič odbrusio treneru Manciniju. Njihovi odnosi sve su narušeniji. Kruno Jurčić kaže nam da je stranac uvijek kriv u Italiji...

VIDEO

Teški dani za Matea Kovačića u Interu. Talijanski mediji raspisali su se o sukobu na relaciji Kovačić - Mancini. Pitanje je kakva je budućnost našeg veznjaka u talijanskom velikanu.

Ušao je Kova u igru protiv Cesena u 24. minuti. Mancini ga je s klupe nekoliko puta prozvao, pa mu je ovaj navodno, prema pisanju talijanskih medija, odbrusio: “Zašto samo mene kritiziraš?!”.

Očito je Mateu “pukao film”, smatra da ne može on biti jedini krivac za loše rezultate Intera.

- U Italiji sam igrao nekoliko sezona i dobro sam naučio dva pravila. Prvo je da je stranac kod njih uvijek kriv. Što god krene po zlu, u stranca se prvo upire prstom. Drugo je pravilo da je kriv igrač kojega nije doveo aktualni trener. Igrači koje su doveli treneri prije aktualnog, često budu krivci - rekao nam je Kruno Jurčić, koji je Matea vodio u Dinamu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Interu ne ide, pa ne ide, a od Kovačića se nakon dolaska u siječnju 2013. godine očekivalo da postane jedan od najboljih igrača milanskog kluba.

- U Interu od Matea uporno pokušavaju napraviti lidera, vođu momčadi, a on to nije. To zna svatko tko je s njim proveo više od minute u životu. Kovačić nije onaj koji će se nametnuti - kaže Jurčić i dodaje:

- Njega previše guraju u prvi plan, a on bi trebao biti egzekutor, onaj šlag na kraju. Mateo je igrač koji ima veliko znanje i Interu bi trebao dati svoj fini štih, ali lider ne može biti jer je samozatajan. Jednostavno nije takav karakter.

U siječnju je produljio ugovor do 2019. godine.

- Ovo je ulaganje u budućnost jer vjerujem kako Mateo ima veliki potencijal. Sretni smo što ga imamo - ustvrdio je Mancini nakon što je Kovačić potpisao.

Činilo se kako bi na proljeće mogao bljesnuti, ali daleko je to od pravih, moćnih i dobrih izdanja.

Jurčić: Mateo bi trebao razmisliti o odlasku

- Inter nema posloženu momčad i to je za njega najveći problem. On bi morao otići u sređenu momčad, tamo bi sigurno pokazao svoj talent. U ovoj momčadi nema baze, a kako Inter kupuje, teško da će je i biti u budućnosti. Zbog toga bi trebao razmisliti i o odlasku. Teško da će Inter s ovakvom politikom sad puno napredovati - dodao je Kruno Jurčić.

I prošlog je proljeća bila slična situacija kod Waltera Mazzarrija. Priča je bila kako ne voli mlade igrače pa je zato naš veznjak bio u nemilosti. Sad se slična stvar ponavlja s Mancinijem.

Otto Barić: Sličnih problema ima i Mandžukić

- Trener živi od rezultata i on je taj koji odlučuje. Ne znam za pozadinu odnosa između Mancinija i Kovačića, ali čini mi se da su u zadnje vrijeme naši igrači jako nezadovoljni svojim statusom. Sličnih problema u Atleticu ima i Marijo Mandžukić - kaže nam Otto Barić.

Nedavno nam je Niko Kovač u intervjuu rekao kako ni sam ne zna što Mancini zapravo želi od Matea Kovačića, ali kako ne sumnja da će on doći na svoje. Problem bi, dakle, mogla biti i komunikacija između trenera i igrača. Bilo kako bilo, nije dobro da je naš nadareni veznjak u takvoj nemilosti na Giusseppe Meazzi. 

Ako više ne ide u Interu, onda je najbolje otići. Željeli su ga i Real, Borussia Dortmund... Sigurno da ima velikana kojima bi Mateo bio veliko pojačanje. Kovačić nam je u reprezentaciji potreban u pravom izdanju. Nije dobro da kad dođe igrati za “kockaste” mislima bude okrenut problemima koje ima u klubu. Za nadati se kako će svoj status u Milanu uskoro riješiti. Ako ne ide s Mancinijem, možda će ići s nekim drugim velikim trenerom.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe