Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
55 komentara

Matjaž Kek: Prestrašili smo se; Župarić: Ah, ti glupi prekidi...

Norvežani su dali gol na način koji im odgovara, i tako se igra nogomet. Treba priznati da, uz silnu podršku publike, nismo bili dobri, pravi, nismo ni zaslužili prolaz, rekao je Matjaž Kek

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
55 komentara

Rijeka je iznenađujuće ispala od norveških autsajdera Sarpsborga. Rujevica je ostala u šoku, ali i pola sata nakon utakmice Armada je pjevala, navijala, igrači su se vratili na teren i pljeskali im.

"U ovoj utakmici, suprotno onoj u Norveškoj, nismo uspjeli povezati 2-3 pasa, nismo stvorili šansu iz igre, nismo dobivali odbijene lopte, suprotno dogovoru nismo pritiskali zadnju liniju, kao da je strah ušao. Iz igre smo pucali samo 5-6 puta. Norvežani su dali gol na način koji im odgovara, i tako se igra nogomet. Taj će rezultat odrediti smjernicu Rijeke u narednom periodu. Treba priznati da, uz silnu podršku publike, nismo bili dobri, pravi, nismo ni zaslužili prolaz", rekao je Matjaž Kek i nastavio:

"Ništa se u životu ne mora, mi smo sami sebi stvorili pritisak i imali problema na planu igre. Imali smo i protiv Hajduka tu problema. Kad ne nametneš svoj stil igre, uvijek je moguće da izgubiš. A kod svakog faula ili auta, u strahu se igrači povlače. A ako doma ne napraviš šansu iz igre, ne možeš ništa napraviti u Europi. Trčali smo loše, sve je bilo u grču. Iako je bio čvrsti dogovor pritisak na zadnju liniju, ne dopustiti lopte u šesnaesterac."

"Teško je tako rano ispasti, ali ovo je sigurno rezultat koji će usmjeriti tijek Rijeke. Čeka nas za tri dana prvenstvo. Hvala Aramdi, razočarani smo, a još mi je više žao da smo razočarali sve naše navijače."

Dario Župarić je naglasio:

"Odigrali smo više manje kao u Norveškoj, opet izgubili na prekide, tako smo prošle sezone izgubili prvenstvo, to nam je slabost, treba raditi na tome. Nisu imali ni jednu šansu iz igre, znači da smo dobro igrali u obrani, ali...", rekao je Dario Župarić, pa nastavio:

"Lani smo iz prekida dali jedan gol dali, a primili više od 50 posto. Ostaje da popravimo te pogreške u prvenstvu."

"Tako igraju skandinavske momčadi, to je njihova kvaliteta, a mi moramo to popraviti."

"Imali smo puno šansi tamo, a zabili gol s 30 metara. Trebali smo ih iskoristiti, nema puno prilika u Europi."

"Norvežani igraju na presing, tjeraju i nas da tako igramo. Teren je nešto lošiji zadnjih dana, teško je, oni izađu u presing, tjeraju nas da igramo njihovu igru."

"Imamo šanse doći do trofeja, samo da izbacimo ove gluposti, te prekide..."

Naši partneri pišu
Message