Obavijesti

Sport

Komentari 14

Mazen Sharbini igra za Rijeku, a ima ugovor s Katrom do '22.

Mazen Sharbini igra za Rijeku, a ima ugovor s Katrom do '22.
1

ROĐACI KAO BRAĆA Anas i Ahmad su mi kao starija braća, uvijek imaju neki savjet. Odrasli smo na Grobniku i često se posjećujemo, kaže Mazen Sharbini

VIDEO

Hrvatskim travnjacima koračalo je nekoliko Marića, nekoliko Buljata, Kalinića i Ljubičića, a za koju godinu bi se dvojici Sharbinija, Ahmadu i Anasu, mogao priključiti i treći, njihov rođak Mazen Sharbini (14).

Od malih nogu Mazen želi biti nogometaš, već sa četiri godine divio se rođacima Ahmadu i Anasu, čijih nekoliko dresova čuva kao uspomenu. Mazen im je prvi rođak, njegov otac Khaled brat je Jamala, oca Anasa i Ahmada. Khaled je nekoliko godina nakon Jamala stigao u Rijeku, oženio se i zasnovao obitelj.

- Odrasli smo na Grobniku, živimo blizu i često se posjećujemo. Ahmad i Anas su mi poput starije braće, uvijek imaju savjet - kaže Mazen, čiji su idoli Anas, Ronaldinho i Alen Halilović.

Ali ne voli usporedbe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ne bih želio da me gledaju kao na kopiju Anasa i Ahmada. Sličniji sam Anasu, volim igrati s loptom, dobar sam tehničar, ali želim biti svoj, izgraditi svoj put. Učio sam od Anasa i Ahmada, gledao njihove poteze, ali želim izgraditi svoj put.

Mazena trenutačno najviše muči u koju srednju školu ići...

- Sviđa mi se fotografija, možda krenem tim putem. No nogomet mi uzima puno vremena, treniram i privatno, idem u teretanu jer moram ojačati... Ali volim trenirati, nije mi teško.

Mazen na arapskom znači Bog Zeus, a roditelji Khaled i Vesna najveća su podrška. Čuje se i s bakom u Siriji.

- Bio sam u Damasku kod baki, bila je i ona kod nas, ali sad je tamo rat i čujemo se povremeno... - kaže Mazen, koji nema popusta zbog poznatih rođaka.

- Ma kakav popust, imam osjećaj da me zbog njih još više kritiziraju, jer očekuju više od mene - nasmijao se simpatični Grobničan, koji ima ugovor s - Katrom.

- Potpisao sam ugovor s Katrom 2014. godine i do 2022. moram ondje biti deset dana na godinu, igrati turnire s njihovim selekcijama... Dosad sam bio već dvaput, svidjelo mi se i vidjet ćemo kako će se ta priča dalje razvijati. Ja samo želim igrati nogomet.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu