Obavijesti

Sport

Komentari 0

Međimurje ima titulu Europske regije sporta: Prvi u Hrvatskoj

Međimurje ima titulu Europske regije sporta: Prvi u Hrvatskoj

Na sjeveru Hrvatske mnogo se ulaže u sport, iz tog su 'bazena' stigli mnogi hrvatski reprezentativci na raznim područjima, a sad je Međimurska županija dobila veliku titulu

VIDEO

Međimurska županija prva je u Hrvatskoj nositeljica titule Europske regije sporta, i to za 2022. godinu, rekao je u petak na konferenciji za novinare župan Matija Posavec. Posavec je istaknuo kako je to velik i važan trenutak za Međimurje, regiju površine 730 četvornih kilometara u kojoj djeluje više od 400 udruga i više od 15.000 registriranih sportaša.

Čakovec: Skupština Međimurske županije održat će se  nakon parlamentarnih izbora

- Zadovoljstvo je što smo dobili priliku predstaviti našu županiju kao regiju koja živi sport, kao regiju koja vrednuje uspjehe svojih sportaša - rekao je župan.Izrazio je zahvalnost i poštovanje svim volonterima, sportašima i sportskim udrugama za rad i predanost, uz poruku da bez njih taj naslov ne bi osvojili.

Međimurski je župan istaknuo i kako Međimurje ima 6000 registriranih nogometaša i više od 70 aktivnih nogometnih klubova. Uza svu sudačku i trenersku organizaciju, rekao je, dolazi se do podatka da na svakog 18. stanovnika Međimurja dolazi jedan nogometaš.

Čakovec: Radovi na novom travnjaku SRC Mladost privode se kraju

- Rijetko gdje u svijetu, a ne samo u Europi, pa i u puno nogometnijim zemljama, imamo takav podatak - istaknuo je Posavec.

Govoreći o infrastrukturi, podsjetio je da sve općine i gradovi predano i mnogo ulažu u sport i sportsku infrastrukturu, što sa sobom donosi i rezultate. Predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Mato Kljajić je rekao da je sport u županiji dobio veliko priznanje.

Započeli radovi na Regionalnom društveno-teniskom centru Čakovec

- Uspjeli smo ljudima u Europi prikazati i prezentirati da je Međimurje sportsko i da živi sportski”, istaknuo je Kljajić te dodao da su na to ponosni i trude se da i dalje bude tako.Rekao je da to priznanje nije rezultat rada „od jučer i danas - nego rada svih sportaša i udruga desetljećima. Dodao je i da se gotovo jedna trećina Međimuraca bavi nekom vrstom sporta.

Od ideje do realizacije prošla je godina dana, dodao je dopredsjednik Zajednice Mario Vukoja i podsjetio da su se prijavili zahvaljujući potpori Međimurske županije, koja je ideju prepoznala kao kvalitetnu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani