Obavijesti

Sport

Komentari 1

Medveščak: Smith je pojačao obranu, Giroux novi napadač

Medveščak: Smith je pojačao obranu, Giroux novi napadač
1

Momčad Medveščaka je bogatija za dvojicu hokejaša s NHL iskustvom i bivših osvajača Calder Cupa. Za 'medvjede' su potpisali napadač Alexandre Giroux i branič Derek Smith

VIDEO

Alexandre Giroux je provjereni strijelac na sjevernoameričkim i europskim ledenim plohama, a Medveščaku se priključuje nakon tri sezone provedene u švicarskom HC Ambri-Piotta, u kojem je u 167 utakmica postigao 77 golova i imao 56 asistencija.

- Alex je pravi strijelac koji već dugo to dokazuje na visokom nivou. Jako je opasan igrač u napadačkoj trećini i smatramo da će se odlično uklopiti u sastav - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox o igraču koji je u AHL-u imao prosjek od 0.91 boda po utakmici i dvostruki je osvajač Calderovog kupa s Hershey Bearsima.

Girouxu će ovo biti druga sezona u Kontinentalnoj hokejskoj ligi u kojoj je nastupao za Dinamo iz Rige u sezoni 2012/13. te u 47 utakmica postigao 16 golova uz pet asistencija. Kao dio Team Canade triput je nastupao na Spenglerovom kupu, a prošle sezone je u osvajanju kupa sudjelovao s dva pogotka.

U obranu "medvjeda" je iz Springfield Falconsa došao Derek Smith kome će ovo biti prva sezona u KHL-u i druga na europskom ledu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Derek je branič s puno vještine, koji dobro igra na obje strane leda. Ima iskustva igranja u NHL-u, u obranu će donijeti kvalitete vođe i može biti naš ključan igrač u igri s igračem više. Očekujemo da će imati veliku ulogu u našoj momčadi i provoditi veći broj minuta na ledu - analizirao je 31-godišnjeg braniča Aaron Fox.

Smith je potpisao svoj prvi profesionalni ugovor s Ottawa Senatorsima 2007. godine te je dvije pune sezone proveo u njhovoj AHL filijali. Dvije sezone potom debitirao je u NHL-u, a s Binghamton Senatorsima osvojio je Calderov kup u svojoj posljednjoj sezoni u organizaciji Senatorsa te prešao u Calgary Flamese.

Kroz tri sezone odigrao je 83 NHL utakmice, postigao dva gola uz 13 asistencija. U svojoj jedinoj europskoj sezoni Smith je nastupao za ZSC Lions iz Zuericha. Prošle sezone je u Falconsima odigrao 28 utakmica i upisao 19 bodova.

Trenutačno se na Medveščakovom igračkom popisu za sljedeću sezonu nalaze dvojica vratara, sedmorica braniča i 13 napadača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu
Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet