Obavijesti

Sport

Komentari 22

'Medvjedi' ne puštaju to drugo mjesto: Klagenfurt pao u Areni

'Medvjedi' ne puštaju to drugo mjesto: Klagenfurt pao u Areni
5

Medveščak je došao do druge pobjede u Areni slavljem na KAC-om 3-1. Uprava KAC-a prigovorila je da su 'medvjedi' u Areni dobili veliku pomoć pred kraj sezone

VIDEO

Oni su navikli dolaziti u Zagreb napadati i pobjeđivati. Sad kad smo mi drugi na ljestvici naravno da imaju nešto za prigovoriti, rekao je sportski direktor Medveščaka Dragutin Ljubić.

Upravi KAC-a ne odgovara što Medveščak na kraju regularne sezone utakmice igra u zagrebačkoj Areni, a ne u Ledenoj dvorani na koju su se hokejaši iz Klagenfurta već navikli. Nakon prve utakmice u Zagrebu, koju su 'medvjedi' pobijedili na golu s mladim Matom Tomljenovićem, KAC se žalio na nepravilno prijavljenog igrača i na kraju dobio bodove za zelenim stolom, ali ovoga puta neće do bodova.

- Mi smo Arenu dogovorili na početku sezone, a i već smo osigurali nastup u doigravanju, tako da njihovi prigovori nemaju nikakvu osnovu. Da smo sedmi na ljestvici nitko ne bi prigovarao. Ali sad se borimo za pozicije u doigravanju, pa smo odjednom problem - dodao je Ljubić.

Goste je i ove sezone došla podržati austrijska bogatašica Heidi Horten, koja KAC-u godišnje daje milijun eura. Njoj, kao ni 'crvenim košuljama' ovo nije bila dobra godina. KAC je u odnosu na isto razdoblje prošle godine' pao četiri mjesta na ljestvici, a Heidi je pala za 40 mjesta na Forbesovoj listi najbogatijih osoba na svijetu i sada je na 347. mjestu.

'Medvjedi' prelomili u posljednjoj trećini

Nakon dva dana odmora, 'ledena groznica' u zagrebačkoj Areni nastavila se pobjedom hokejaša Medveščaka. 'Medvjedi' su u trećoj utakmici spektakla 'Ice Fever' svladali četvrtoplasirani KAC Klagenfurt 3-1 te tako popravili omjer na ledu Arene od dvije pobjede i poraz.

Medveščak je pred ponovno rasprodanim zdanjem na Laništu poveo u 12. minuti preko Joela Prpica kojeg je odličnom asistencijom uposlio Frank Banham. Domaćini su u prvoj trećini imali još jednu priliku matirati gostujućeg golmana, no Chiod je nadmudrio Kinasewicha i Banhama.

Brojna isključenja u drugoj trećini narušili su ritam utakmice, ali i koncentraciju zagrebačke momčadi koja se primila gol za 1-1 u 37. minuti od Brandnera.

No, kao i u prošlom susretu protiv Albe Volan, Medveščak se vraća u utakmicu prvo golom za novo vodstvo preko Adama Naglicha u 44. minuti, a konačnih 3-1 postavlja Tom Zanoški 19 sekundi prije kraja utakmice.

Pobjedom je Medveščak zadržao drugo mjesto za koje se i dalje u mrtvoj trci bori Red Bull koji je nakon produžetka slavio 4-3 kod Vienna Capitalsa.

EBEL liga, 41. kolo:

Medveščak – Klagenfurt 3-1

Villach – Linz 2-1

Graz – Znojmo 2-1

Alba – Olimpija 6-7

Vienna – Salzburg 3-4 (produžetak)

Redoslijed: 1. Linz 56 (37), 2. Medveščak 49 (37), 3. Salzburg 49 (37), 4. KAC 44 (37), 5. Olimpija 43 (37), 6. Alba Volan 42 (38), 7. Vienna Capitals 37 (38), 8. Graz 37 (37), 9. Villach 36 (37), 10. Znojmo 32 (38), 11. Jesenice 25 (37)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu