Sport

Komentari 3

'Meksički Messi' debitirao s 15: Sine, nemoj se sad uobraziti...

'Meksički Messi' debitirao s 15: Sine, nemoj se sad uobraziti...

Luka Romero je Argentinac, rođen u Meksiku, a igra u Španjolskoj, za Mallorcu. Sa 15 godina i 230 dana zaigrao je u La Ligi, protiv Reala! Najmlađi debitant u povijesti Primere srušio je rekord star 80 godina

Mladi veznjak Mallorce, Argentinac rođen u Meksiku - Luka Romero, postao je u srijedu najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao utakmicu u La Ligi sa 15 godina, sedam mjeseci i šest dana!

U debiju iz snova protiv Real Madrida, Romero je ušao u igru u 84. minuti umjesto Iddrisa Babe.

Sa 15 godina i 230 dana Romero je tako srušio rekord kojeg je prije njega držao Francisco Bao Rodriguez "Sanson" i to više od 80 godina jer on je svoj debi u La Ligi imao u dresu Celte iz Viga 31. prosinca davne 1939., sa 15 godina i 255 dana starosti.

VIDEO: POGLEDAJTE KAKO DRIBLA LUKA ROMERO

- On je ljevak, brz je, pametan, razigran, konkurentan. To je prototip argentinske desetke. Primijetili smo ga kad je imao 12, ali ga nismo htjeli gurnuti prerano jer se treba brinuti za njega - izjavio je pomoćni trener Mallorce Dani Pendin.

- Gledali smo ga kako igra, radio je nevjerojatne stvari s loptom za svoju dob, no fizički nije u potpunosti narastao i mogao je imati problema počne li igrati  s igračima prve lige prerano - dodao je Pendin.

- Danas kad ga gledamo, kad vidimo njegova stopala, njegovo tijelo, vidimo da se počeo formirati. A činjenica da mu je otac nogometaš, pomaže mu puno - zaključio je pomoćni trener Mallorce.

Rođen 18. studenog 2004. u Durangu u Meksiku, Luka Romero ima tri državljanstva - meksičko, argentinsko i španjolsko. Meksičko zahvaljujući svom ocu koji je bio profesionalni nogometaš u Meksiku, argentinsko zahvaljujući nacionalnosti svojih roditelja i španjolsko jer je u Španjolsku stigao vrlo rano 2007.

Odigrao je jednu utakmicu s argentinskom mladom reprezentacijom U17 s kojom je trebao sudjelovati na turniru u Francuskoj.

- Poslali smo mu poruku, odgovorio je kad je nakon utakmice ušao u autobus. Čestitke i upozorenje da ostane čvrsto s nogama na zemlji, baš kao što je to činio do sada - kaže Lukin otac.

Romero je počeo igrati nogomet u Sant Jordiju, blizu Ibize gdje su ga primijetili ljudi iz Mallorce kojoj se priključio 2015., u dobi od deset godina.

- Čut ćemo se čim bude u miru, nasamo i sa dovoljno vremena da popričamo. Takav talent u rukama takvih trenera kao što ih ima Mallorca... To je nogometno blago. Ali mora ostati vrijedan, skroman i svjestan da je pred njim još jako puno učenja da bi napravio karijeru, a san snova bio bi da zaigra i za seniorsku reprezentaciju Argentine! - zaključio je tata Romero,

Najčitaniji članci