Obavijesti

Sport

Komentari 17

Merit Money: Englezi su lovom osigurali fair-play i motivaciju

Merit Money: Englezi su lovom osigurali fair-play i motivaciju
1

Lova prema zaslugama: svako mjesto na EPL tablici vrijedi 2.2 milijuna eura. Od tzv. 'Merit Money' prvak dobija 42.500.000 €! Novcem se i u finišu prvenstva diže motivacija i fair-play

VIDEO

Ove nedjelje u Engleskoj nas čeka triler zadnjeg kola Premiershipa. Za naslov se bore Man City koji ima 95 i Liverpool sa 94 boda. City gostuje kod Brightona, Liverpool dočekuje Wolverhampton.

Nokti se grizu već pet dana, temperatura raste, nervoza polako ide prema usijanju, cijela Britanija i svi pošteni nogometni fanatici jedva čekaju da 12. svibnja i 16 sati da lopta krene.

Ali prečesto poneki od onih koji love trofej, europski plasman ili opstanak, u zadnjem kolu ili zadnje kolo-dva imaju protivnike sa totalno različitom razinom motivacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Netko se bori za naslov pa u zadnjem kolu mora igrati sa npr. sumanuto motiviranim davljenikom, a netko po taj naslov može protiv momčadi iz sredine tablice koja je u mislima već na godišnjem.

Rješenje? Ako si bogat k'o Englezi rješenje može biti: sirova lova. Na Otoku su toj konkretnoj hrpi novca dali i ime. 'Merit Money'. Lova prema zaslugama.

Liverpoolova je sreća što Wolvesi ne mogu ni gore, ni dolje. Cityjeva je nezgoda što Brighton ima barem teoretsku šansu preskočiti Southamptona ako koji slučajem pobijede City.

Leicester, Watford i West Ham, na primjer, u nedjelju mogu zaraditi po 4.5 mil eura jer je moguće da u zadnjem kolu naprave skok za dva mjesta naprijed. A 4.500.000 € ni za Engleze nije sića.

Evo tablice i parova zadnjeg kola pa bacite oko i sami malo proračunajte. Nema idealnog rješenja, ali u današnjem nogometu koji je business, a ne emocija... I fair-play se motivira: milijunima eura.

Tablica

 

Zadnje kolo (12. svibnja, 16:00)

Brighton - Man. City

Liverpool - Wolverhampton

Burnley - Arsenal

Crystal Palace - Bournemouth

Fulham - Newcastle

Leicester - Chelsea

Man United - Cardiff

Southampton - Huddersfield

Tottenham - Everton

Watford - West Ham

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu