Obavijesti

Sport

Komentari 7

Messi kao Šurjak: Jerković i ja izveli smo taj trik još '81.

Messi kao Šurjak: Jerković i ja izveli smo taj trik još '81.
1

KOPIJA Nitko osim Ivice Šurjaka nije na službenoj utakmici izveo trik s dodavanjem iz penala. Šurjaka i Jerkovića kopirao je godinu poslije Johan Cruyff, a njega - Lionel Messi

VIDEO

Hajdukov rođendan, atmosfera veličanstvena. Godina je 1981. Penal za Hajduk. Jurica Jerković namjestio je loptu, zaletio se i samo je dotaknuo. Ivica Šurjak je natrčao i zabio. Kakav gol! Bio je to prvi duet koji je izveo penal na takav način.

- Bio je spektakl na Poljudu, gostovala je reprezentacija Jugoslavije. Penal je, koliko se sjećam, bio na meni. Loptu je uzeo Jerković, a ja sam mu rekao: ‘Jure, aj’ je samo takni, ja ću se zatrčati’. Odgovorio mi je: ‘Jesi lud? Pa da me zafrkneš...’.

- Neću, kad ti kažem, ajmo napraviti još veći spektakl.

Jerković je pristao. Taknuo je loptu, a Šurjak zabio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:18

- Na golu Jugoslavije bio je Pantelić. Nije mu se svidio način na koji smo zabili gol, odmah je dojurio do glavnog suca, tražio je da se gol poništi. Znate, ispalo je kao da se ismijavamo s Jugoslavijom, a u ono vrijeme to nije bilo baš pametno. Bila je fešta, dođe vam Jugoslavija, a vi napravite takvo nešto - kaže Šurjak.

Nikad prije u povijesti nogometa nitko nije izveo ništa slično.

- Bila je to moja ideja. Nemam pojma kako mi je sinula. Nikad prije nisam to vidio niti čuo. U sekundi mi je prošla kroz glavu, došao sam do Jurice i predložio mu. Nije to bio nikakav prethodni dogovor, sve smo izmislili u dvije sekunde. Kažem vam, on se malo preplašio, no izveli smo, ja sam zabio bez problema. Vjerujte mi, to je najsigurnije izvođenje penala. Kod ‘običnog’ penala šanse su 70-30. Kod ovog penala, šanse su 90-10 - objasnio je jedan od najvećih hrvatskih nogometaša svih vremena.

I ovim potezom pokazao je kolika je bila njegova genijalnost. Već godinu poslije o ovom penalu pričao je cijeli svijet. Od Šurjaka i Jerkovića kopirao ga je veliki Johan Cruyff. Od Cruyffa, pogađate, Lionel Messi...

Prvi su takav penal izveli Belgijci Coppens i Piters 1957.

Na velikoj fešti Hajduka, 1981. godine, na Poljud je stigla reprezentacija Jugoslavije. Za Hajduk je igrala legendarna generacija na čelu s Ivicom Šurjakom i Juricom Jerkovićem... Šurjak i Jerković odlučili su napraviti spektakl izvevši takav penal. No prvi su takav penal izveli Rik Coppens i Andre Piters, 1957. godine na susretu Belgija - Island.

Ne uspijeva ako je obrana na mjestu

Braniči Celte Vigo, Cabral i Planas, potpuno su krivo stajali. Morali su stajati odmah ispred Suáreza jer po pravilima na to imaju pravo, i tako onemogućiti Urugvajcu da prvi dođe do lopte.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu