Obavijesti

Sport

Komentari 9

Messi na Ronalda nakon dvije godine: Tko će osvojiti skupinu?

Messi na Ronalda nakon dvije godine: Tko će osvojiti skupinu?

Dva nogometaša koja su obilježila jednu nogometnu eru ponovno će se naći na suprotnim stranama travnjaka. Ronaldo i Messi nisu se susreli od Portugalčevog odlaska iz Real Madrida

VIDEO

Večeras od 21 sat ponovno ćemo gledati dvojicu ponajboljih nogometaša svijeta proteklih 15-ak godina na suprotnim stranama travnjaka, Lea Messija i Cristiana Ronalda. 

Iako su i Barcelona i Juventus osigurali osminu finala, vjerujemo da spektakl neće izostati.

POGLEDAJTE VIDEO: Cristiano u odličnoj formi

Pokretanje videa...

Cristiano Ronaldo u Splitu 01:36

Messi je propustio posljednje dvije utakmice Lige prvaka zbog povoljne situacije na tablici, dok se isto ne može reći za La Ligu.

Barcelona je nakon pet kola na vrhu grupe G s maksimalnim brojem bodova, dok Juventus ima tri manje, a do prvog mjesta može doći u slučaju pobjede s tri gola razlike.

 

Podsjetimo, dvojac se na travnjaku nije susreo od kad je Ronaldo 2018. napustio madridski Real i došao u Juventus. Portugalska zvijezda morala je propustiti domaću utakmicu grupne faze, koju je njegova momčad izgubila 0-2, zbog pozitivnog testa na korona virus.

Tko je za vas najveći u povijesti?
Tko je za vas najveći u povijesti?

- Leo i Cristiano su dva fantastična igrača koje je bilo sjajno gledati toliko dugo - rekao je Ronald Koeman na konferenciji za novinare večer uoči utakmice.

- Oni su najbolji u posljednjih 15 godina. Ostvarili su toliko uspjeha. Oni su različiti igrači, ali ja im se obojici divim. Dali su nam mnogo sjajnih noći i nadam se da ćemo uživati u utakmici - zaključio je strateg Barcelone.

FILE PHOTO: La Liga Santander - Real Madrid vs FC Barcelona

Tko je uspješniji u Ligi prvaka?

Ronaldo je osvojio najveće europsko natjecanje pet puta, dok je njegovom rivalu Messiju to pošlo 'za nogom' četiri puta. Messi je, dakako, sve titule osvojio s Barcom, dok je Cristiano svoju prvu osvojio u Manchester Unitedu prije nego što je bio ključni igrač za osvajanja 'La Decime' pa onda i tri uzastopna naslova s 'kraljevskim klubom'.

'Ronaldo najbolji? Mislio sam to dok nisam trenirao s Messijem'
'Ronaldo najbolji? Mislio sam to dok nisam trenirao s Messijem'

Posljednji 'klempavi pehar' Ronaldo je osvojio 2018. prije nego što je napustio Real Madrid, a Messi sad već davne 2015.

Ovaj fenomenalni dvojac bio je na vrhu liste strijelaca Lige prvaka čak 12 sezona zaredom, sve dok je na kraj njihove 'vladavine' stao Robert Lewandowski koji je u osvajačkom 'pohodu' Bayerna prošle sezone ugradio 15 golova.

Od tih 12 sezona, sedam puta je Cristiano bio najbolji strijelac, a Messi šest - U sezoni 2014./2015 prvo mjesto dijelili su s Neymarom (10 golova).

Rekordna sezona portugalske zvijezde bila je ona 2013./2014. kada je zabio nestvarnih 17 golova, Messi je svoj osobni rekord postavio dvije sezone ranije - 14 golova.

Soccer - International Friendly - Argentina v Portugal - Old Trafford

Ronaldo je u 173 utakmice Lige prvaka zabio 132 gola, dok je njegov rival u mrežu pospremio 118 golova za 146 utakmica. Iako zvijezda Juventusa 'na kontu' trenutačno ima 14 golova više, Messi bi ga mogao prestići ukoliko odigra još sezonu ili dvije nakon umirovljena Ronalda. 

CR zabio 750. gol u karijeri, ali na Maksimiru nije zabio Dinamu
CR zabio 750. gol u karijeri, ali na Maksimiru nije zabio Dinamu

No, obzirom na fizičku spremu Messi je bliži mirovini, iako je Cristiano stariji dvije godine. 

Iako je Ronaldo 'bolji' u većini statistika u jednoj (op.a. ili dvije) nije. Cristiano i Leo međusobno su igrali pet utakmice u Ligi prvaka - dvije je pobijedio Messi, Ronaldo samo jednu. Portugalac je jedinu pobjedu ostvario u dresu Manchester Uniteda, a u pet ogleda protiv katalonske momčadi još nije zabio gol, dok je Messi zabio dva u 'El Clasicu' polufinala Lige prvaka 2011.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu