Obavijesti

Sport

Komentari 30

Leo, s kojeg si planeta? Još se samo moraš pojaviti u X-Filesu

Leo, s kojeg si planeta? Još se samo moraš pojaviti u X-Filesu
1

ČOVJEK ILI SVEMIRAC Mnoge poznate ličnosti sklone su tvrdnji kako se među nama nalaze svemirci iznadprosječnih sposobnosti. Ako bi vjerovali toj teoriji, Messi nije s ove planete. Stoga, imamo scenarij za X-Files...

VIDEO

Paul Hellyer, nekadašnji kanadski ministar obrane koji je državi na toj poziciji služio tijekom šezdesetih godina, prije tri godine ispalio je ovo 'mrtav hladan':

- Četiri vrste izvanzemaljaca su već milenijima tu među nama na Zemlji.

'Vanzemaljci su tu među nama'

Uz to, rekao je kako neke od vrsta već surađuju s vladama pojedinih država, te da puno toga što danas koristimo jest ono čemu su nas naučili (mikročipovi, led svjetla, neprobojni prsluci).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nije on jedini koji tvrdi slično. Naime, početkom 2013. tadašnji ruski premijer Dmitri Medvedev rekao je kako vanzemaljci ne samo da posjećuju naš planet, nego da i žive među nama.

Po njemu su to iznadprosječna, izvanredna stvorenja, naprednija od ljudske vrste. 

Ako ćemo, barem na nekoliko minuta, pokušati vjerovati Hellyeru, Medvedevu te još nizu znanstvenika iz raznih krajeva svijeta koji tvrde isto ili slično, daljom analogijom, morao bi postojati jedan nadmoćan svemirac koji korača nogometnim terenima te izvodi ono što običan čovjek ne može.

Kroz 'naočale' Hellyera i Medvedeva, pokušajmo stvoriti jednu svoju 'X-Files' epizodu koja će sadržavati glavnog lika jačeg od svih Marvelovih.

X-Files specijal: Neuništivi nogometni svemirac

Nogometni svemirac morao bi uvijek biti sekundu brži od svih. Uvijek za milimetar precizniji i uvijek stupanj hladniji od drugih kad svi pomisle da gori poput vulkana.

Morao bi imati pomalo krhku vanjštinu, onako, ljudsku i ranjivu. Prirodnu. A pritom, djelovati toliko žilavo i čvrsto da mu ni fizički jači od njega ne mogu napakostiti.

Taj svemirac morao bi imati emocije prema onom što radi i ljudima koji su mu pomogli da iskoči iz mase i postane unikatan. Našle bi se u priči i neke mane, hajde, smije ponekad imati slab dan i neka bude pomalo egoističan, taman toliko da izazove antipatiju onih koji nisu obojeni njegovim bojama.

Iako, većina je duboko u sebi na njega samo ljubomorna, nije to nekakva mržnja. Ma, daleko od toga.

Ne može se mrziti nekoga tko pomiče granice, ulazi tamo gdje nitko prije njega nije i tamo gdje poslije njega nitko neće. Takav netko ima u sebi i više od čiste genijalnosti jer puno je genija ostalo neostvareno i bez konstante. Samo zato što su ipak bili - obični ljudi.

Naš imaginarni 'nogometni svemirac' svojstvom personifikacije dobio bi ime Lionel Andres Messi. U stvarnom svijetu on bi bio uvijek korak brži, milimetar precizniji i stupanj hladniji od ostatka konkurencije.

Konkurencije koju toliko često baca u očaj, konkurencije koja proučava tog 'svemirca' mikroskopski, a opet ne pronalazi valjani 'lijek' za njega.

Sve se pita njega. Nakon što je Barcelona jučer pobijedila Real u Madridu zahvaljujući 'svemircu', naš Ivan Rakitić dao je najbolji opis situacije.

- Ako neku momčad, igrača ili navijača iznenađuje ono što Leo čini, onda bi trebao ponoviti povijest nogometa. Ako je on raspoložen, učinit će što god poželi.

Zidane i Ramos kao Mulder i Scully

Doista, to je tako. Može se dogoditi da nema svoj dan pa promaši zicer ili dva, ali to se neće često ponavljati. Već će uskoro 'alien' pronaći žrtvu i s lakoćom demonstrirati da ipak nije s ove planete. On je nešto više.

Cijela priča o njemu djeluje kao zgodan scenarij za epizodu slavne serije 'X-Files', dok bi sinoćnja simultanka na Bernabeu bila prava 90-minutna akcija uz glavne likove Zidanea i Ramosa, pardon -  Muldera i Scully, koji nikako ne mogu ustanoviti o čemu je riječ.

Za njih ta epizoda nikako ne bi imala 'happy end'.

Samo Leo Messi može zabiti 500 golova za Barcelonu, a da još nema niti 30 godina života. Jedino on može zabiti baš taj čudesni 500. gol najljućem rivalu na njihovom stadionu u epskoj borbi za naslov prvaka. Nerealno zvuči...

- Kada će X-Files snimiti specijal u kojem će ustanoviti s kojeg je planeta Leo Messi došao - pitaju se navijači.

Buffon Messiju: Daj da te opipam, jesi li ti s ove planete?

Jednom je prilikom veliki talijanski golman Gianluigi Buffon došao do Messija i opipao ga rukom po licu kako bi se uvjerio da je - čovjek.

Možda se Gigi samo - šalio... Nogometni fanovi svakako misle da je Leo izvanzemaljac.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram