Obavijesti

Sport

Komentari 6

'Mi smo amateri, dečki će s posla juriti na utakmicu Kupa'

'Mi smo amateri, dečki će s posla juriti na utakmicu Kupa'
1

Budžet Varteksa je oko milijun kuna što je gotovo 10 puta manje od budžeta kojim raspolože NK Varaždin. S tako skromnim budžetom Varteks je trenutno na četvrtom mjestu 3. HNL Sjever

VIDEO

Dva najbolja varaždinska nogometna kluba - prvoligaš Varaždin i trećeligaš Varteks u srijedu u 15.30 sati igraju gradski derbi u sklopu četvrtfinala Županijskog nogometnog kupa.

Zanimljivo je da su se isti klubovi susreli devet puta. Tri pobjede ima Varteks, pet puta slavio je Varaždin, a jednom su ta dva kluba remizirala.

Pokretanje videa...

Stadion Varteksa 00:09

Legende pomažu Varaždinu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

NK Varaždin Škola nogometa, klub osnovan 2012. godine, 2015. godine promijenio je ime u NK Varaždin i danas drži pretposljednje mjesto 1. HNL. Klub je ulet doživio 2016. godine kada su se u njegov rad uključile legende varaždinskog nogometa kao što su Davor Vugrinec, Zlatko Dalić, Miljenko Mumlek i Tomica Vrbnjak.

U samo četiri sezone klub uspio izboriti ulazak u najelitniji rang hrvatskog nogometa. S druge strane, NK Varteks kojeg su 2011. godine osnovali White Stonesi ima svoj zaseban nogometni put.

Navijači Varteksu rade kamp

- Naša filozofija jedan član - jedan glas je ujedno u statutu Kluba. Mnogo nas u klubu i oko njega radi volonterski - naglasio je Siniša Fučkar, predsjednik Nogometnog kluba Varteks.

Nogometni klub Varteks trenutno uređuju kompleks u Hrašćici u prigradskom naselju kod Varaždina. Naime, nedavno su stigle nove svlačionice i sanitarni čvorovi, a radi se i na izgradnji pomoćnog igrališta s umjetnom travom.

- Cilj nam je osigurati što bolje uvjete za naše mlade nogometaše u školi nogometa – dodao je Fučkar.

Budžet trećeligaša oko milijun kuna što je gotovo 10 puta manje od budžeta kojim raspolože NK Varaždin. S tako skromnim budžetom Varteks je trenutno na četvrtom mjestu 3. HNL Sjever. Upisali su tri pobjede, dva remija i poraz.

- Želja je da klub ove sezone ostane u 3. HNL Sjever - poručio je Fučkar.

Njihov gradski rival želi ostati u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Nakon 10 odigranih kola momčad Borimira Perkovića je na devetom mjestu s bodom više od pretposljednjeg Intera. U utakmicu s trećeligašem Perković će izvesti izmijenjeni sastav, odnosno priliku će dobiti igrači koji manje igraju u Prvenstvu.

'Mi smo amateri!'

- To je dosadašnja praksa koja se pokazala ispravnom. Igrači koji su manje igrali u Prvenstvu nastupili su u Županijskom i Hrvatskom kupu jer to su isto igrači koji imaju kvalitetu - rekao je Borimir Perković, trener Varaždina. I dok trener Perković ima i pričuvni sastav, to nije slučaj kod Bumbara.

Varaždin i Rijeka sastali se u 10. kolu HT Prve lige

- Ispadanje prvoligaša bila bi senzacija. Mi smo ipak amateri. Neki igrači rade i vidjet ćemo hoće li stići na utakmicu. Nemam taj luksuz da imam dvije momčadi, no bez obzira na sve zna se dogoditi da trećeligaš pobijedi prvoligaša u kupu. Mi ćemo tu sreću probati isprovocirati - naglasio je Želimir Orehovec, trener Varteksa.

U sastavu Varaždina za utakmicu protiv Varteksa sigurno će biti Dejan Glavica koji je jednu sezonu proveo i u Varteksu. S druge strane u sastavu Varteksa bit će Borna Radić, koji je prije branio boje Varaždina ŠN.

Baš on bio je strijelac za Varaždin ŠN u 2:1 porazu protiv Varteksa prije sedam godina.

- Oni su apsolutni favoriti No, ako ćemo biti pravi, a oni nas podcijene, sve je moguće - zaključio je Borna Radić, igrač Varteksa.

Utakmica na stadionu Sloboda imat će humanitarni karakter budući da će se dio prihoda od ulaznica donirati za liječenje mladog Varaždinca Ivana Kišića.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'
ANALIZA TOMISLAVA IVKOVIĆA:

'Majer igra bolje čim više ne misli da je najbolji i najljepši! A najbolji je lijevi bek - Gvardiol'

Kad je zdrav, Pjaca može biti prevaga. Dio utakmice bio je i druga špica, jako je opasan, surađuje sa suigračima, ima udarac, sve, tvrdi nekadašnji golman i trener