Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Mi smo bili bez Marina Čilića pa je ovakav rezultat i realan'

'Mi smo bili bez Marina Čilića pa je ovakav rezultat i realan'
1

Pokazali smo da u bilo kojoj kombinaciji imamo jako dobre igrače u parovima, u raznim kombinacijama smo pobjeđivali, tako da vjerujem da će bilo koja odluka biti ispravna. Mora biti, rekao je Krajan

VIDEO

Hrvatska i kanadska Davis Cup reprezentacija u subotnji dvoboj parova ulaze izjednačene, nakon što su u petak, prvog dana dvoboja 1. kola Svjetske skupine u osječkom Gradskom vrtu, Borna Ćorić i Denis Shapovalov opravdali ulogu favorita i donijeli po bod svojim reprezentacijama, pobjedama nad Vasekom Pospisilom (3-6, 6-2, 6-3, 6-2), odnosno Viktorom Galovićem (6-4, 6-4, 6-2).

- Rezultat je realan. Igrači koji su dobili svoje mečeve, bili su dominantni i uvjerljivi, tako da nemamo za čim žaliti. To smo na neki način i priželjkivali, s obzirom da danas još nismo imali Marina, a sad ga imam priliku staviti. Vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti već u subotu ili ga ostaviti za nedjelju, ali sad polako ulazimo i u veću ulogu favorita, kad imamo Marina na terenu - rekao je izbornik naše reprezentacije Željko Krajan.

Borna Ćorić okrenuo Pospisila, Hrvatska je osvojila prvi bod...
Borna Ćorić okrenuo Pospisila, Hrvatska je osvojila prvi bod...

Ovakvim raspletom prvog dana, subotnji dvoboj parova i bod koji će osvojiti pobjednička reprezentacija dodatno dobiva na težini. Kanadski izbornik Frank Dancevic potvrdio je da će u subotu ostati pri nominiranom paru, 45-godišnjem Danielu Nestoru i 27-godišnjem Vaseku Pospisilu, dok je Željko Krajan i dalje ostao suzdržan glede para koji će istrčati u subotu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nismo imali Marina da s nama trenira parove pa su s te strane Dodig i Škugor bili sigurnija opcija. No, neke stvari su se sad promijenile. Pokazali smo da u bilo kojoj kombinaciji imamo jako dobre igrače u parovima, u raznim kombinacijama smo pobjeđivali, tako da vjerujem da će bilo koja odluka biti ispravna. Mora biti - rekao je Krajan.

Naš drugi igrač u petak bio je Viktor Galović. Jedan 'break' u prvom ili drugom setu zakomplicirao bi 18-godišnjoj ljevorukoj kanadskoj senzaciji Denisu Shapovalovu put prema pobjedi. Nažalost, nije u tome uspio pa je nakon 110 minuta borbe morao priznati premoć devet godina mlađem suparniku koji ga je impresionirao.

- Igrao sam sa Top 100 igračima i pobjeđivao neke. No, nisam nikada igrao protiv nekoga tko igra tako brzo. Reternira nenormalno. Servirao sam 200 na sat, blizu crtama, ali je svejedno reternirao i to duboko, pod noge. Mislim da bi mogao jako brzo u prvih deset  -rekao je Galović.

Galović bez šanse! Shapovalov lako do pobjede za izjednačenje
Galović bez šanse! Shapovalov lako do pobjede za izjednačenje

Shapovalov je bio doista impresivan, baš kao i Borna Ćorić nakon gubitka prvog seta. Prema onome što su pokazali, u nedjelju nas od 14 sati čeka veliki obračun koji će jednoj reprezentaciji donositi ukupnu pobjedu, a drugoj ostanak u meču.

- Shapovalov je možda ostavio atraktivniji dojam na terenu, ali svi znamo kakav je Borna kad igra u Davis Cupu i kad igra protiv nekog iz svoje generacije, koliko ga to motivira i koliko ne želi izgubiti takav meč pa se nekad digne i iznad trenutačne forme. Vjerujem da će to biti prvi od njihovih brojnih mečeva u sljedećih desetak godina - zaključio je Željko Krajan.

Shapovalov po četvrti put igra za reprezentaciju. Izljev bijesa u kojem je napucao loptu i pogodio glavnog suca prije godinu dana u dvoboju s Velikom Britanijom i bio diskvalificiran, Kanađane je koštao poraza. No, kad Shapovalov pobjeđuje, do sada je pobjeđivala i Kanada.

- Nisam ni znao da postoji takva tradicija. Nadam se da ćemo u parovima osvojiti jako važan bod, a onda ćemo vidjeti što donosi nedjelja. Borna je težak suparnik, malo je duže na Touru i imao malo više iskustva. Protiv Vaseka je igrao odlično, vrlo čvrsto. Bit će težak meč, ali vjerujem u svoje mogućnosti, mislim da igram jako dobar tenis i mislim da mogu pobijediti, bez obzira tko mi je suparnik - optimističan je najbolji tenisač svijeta među tinejdžerima.

Svađa je tako jaka?! Pavić na košarci umjesto uz Hrvatsku
Svađa je tako jaka?! Pavić na košarci umjesto uz Hrvatsku

Zemljana podloga, tvrdi Shapovalov, neće biti prednost za Ćorića.

- Zemlja mi odgovara. Ljevoruk sam pa mogu dobro koristiti 'kick' servis. Mogu svojim udarcima dobro otvarati teren. U posljednjih godinu dana sam se počeo stvarno dobro osjećati na zemlji.

S druge strane, hrvatski izbornik smatra da je izbor zemljane podloge bio pun pogodak.

- Već prvog dana se pokazao kao najbolji izbor za nas, jer Pospisil ima kvalitetu i bio bi puno opasniji suparnik na tvrdoj podlozi. Siguran sam da smo pogodili s podlogom.

Subotnji dvoboj parova u osječkoj dvorani Gradski vrt započinje u 14 sati, a izbornici do sat vremena prije početka meča mogu promijeniti igrače koje su nominirali u četvrtak na ždrijebu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov