Obavijesti

Sport

Komentari 31

'Mi smo svjetski prvaci. Od uspjeha radimo neuspjehe...'

'Mi smo svjetski prvaci. Od uspjeha radimo neuspjehe...'
1

Imamo dosta igrača koji će ostati. Njima je ovo veliko iskustvo, kroz neke utakimce i turnire će se još više razvijati. Želim da postanu igrači i da svi oni ostvare karijere, ali prije svega da postanu ljudi, rekao je Gračan...

VIDEO

Dva poraza i jedan remi za kraj našeg puta na Europskom prvenstvu. Naravno, očekivali smo svi polufinale, taj plasman na Olimpijske igre, ali Tokio će naši igrači ipak gledati samo na televiziji. Ipak, na kraju svega, naši igrači uzdignute glave se vraćaju kući.

Izgledalo je to jako dobro protiv Engleske, prava suprotnost u odnosu na utakmicu s Rumunjskom, no jako malo nas je dijelilo od pobjede.

Hrvatska je odigrala s Engleskom 3-3 u posljednjem kolu skupina na Europskom prvenstvu U21. Josip Brekalo briljirao je s dva gola, a našu sjajnu partiju zasjenila je ozljeda Vlašića koji se ozlijedio nekoliko sekundi nakon što je zabio gol. 

- Čestitao bih našim igračima na sjajnog utakmici, pokazali smo da možemo puno. Igrali smo u grupi koja ima veliku kvalitetu i najbolje ekipe idu u polufinale. Vjerujem da će ubrzo naših nogometaša otići u A reprezentaciju Upozoravali smo igrače da pazimo na ulasku u utakmicu, imali smo dosta problema uoči prvenstva, zadnju liniju smo praktički ovdje uigravali. Bitno je da su dečki pokazali karakter i da znaju kako je to boriti se za hrvatske boje - zadovoljan je bio izbornik Nenad Gračan nakon remija.

Nekoliko igrača na čelu s Nikolom Vlašićem i Filipom Benkovićem odigrali su posljednju utakmicu za mladu reprezentaciju, no brige nema. Dosta igrača iz trenutne generacije će i dalje imati pravo nastupa, kao naprimjer Josip Brekalo.

- Imamo dosta igrača koji će ostati. Njima je ovo veliko iskustvo, kroz neke utakmice i turnire će se još više razvijati. Želim da postanu igrači i da svi oni ostvare karijere, ali prije svega da postanu ljudi. Treba sve analizirati. Bilo je tu dosta problema s ozljedama. Najvažnije je da uzdignute glave odlazimo s turnira - rekao je izbornik.

Od naše reprezentacije se jako puno očekivalo, svi smo se onako iz sjene nadali u plasman na Olimpijske igre, no na kraju ništa od Tokija, a izbornik ima poruku za sve koji smatraju da je ovo neuspjeh.

- Mi smo svjetski prvaci da od uspjeha radimo neuspjehe, ovo je veliki uspjeh ove reprezentacije, ravnopravno smo se nosili s velikim reprezentacijama kao što su Engleska i Francuska, nije u redu prema igračima da se to osporava - poentirao je Gračan.

Josip Brekalo odigrao je još jednu utakmicu za pamćenje. Radio je po toj svojoj lijevoj strani što god je htio, a koji put znao poslati Engleze i po ćevape. Zabio je dva gola i pokazao koliko nam je falio protiv Rumunjske.

- MIslim da smo svima pokazali da ipak nešto vrijedimo nakon onog katastrofalnog ulaska u turnir. Odigrali smo dobru utkamicu protiv Francuske u kojoj je malo falilo da nas nagradi, a danas smo osigrali još bolje. Pokazali smo karakter i svima smo pokazali da ipak vrijedimo. Doći na ovakav turnir je samo po sebi uspjeh, Hvratska se ne mora bojati za svoju budućnost. Također, Nadam se da ćemo imati više sreće na otvaranjima u budućnosti, ali pokazali smo da nešto vrijedimo, možemo ići ponosni doma - rekao je mladi igrač Wolfsburga.

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram