Obavijesti

Sport

Komentari 0

Mičević zbog dopinga kažnjen godinu, Magarityju 4 mjeseca

Mičević zbog dopinga kažnjen godinu, Magarityju 4 mjeseca
1

Rukometaš Borna Manci Mičević je bio pozitivan na oktopamin, a košarkaš William John Magarity na terbutalin. Izrečene su im kazne, a ubrojava se i vrijeme trajanja privremene suspenzije za sportaše

VIDEO

Rukometašu RK Nexea Borni Manci Mičeviću, koji je na posudbi u RK Spačva Vinkovci, izrečena je suspenzija u trajanju od jedne godine, a košarkašu KK Zadar Williamu Johnu Magarityju u trajanju od četiri mjeseca zbog dopinga, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). 

Kako se navodi u priopćenju, na dopinškom testiranju 22. rujna 2018. na natjecanju u urinu sportaša Borne Manci Mičevića analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT) utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari oktopamina, kategorija S6.b. Stimulansi - specificirani. Sportaš je podnio zahtjev za otvaranje uzorka B. Nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

- Eventualno postojeće Terapijsko izuzeće sportaš nije dostavio - stoji u priopćenju HZJZ-a koje dodaje da kako je "sportaš Borna Manci Mičević prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, određena mu je jedna godina razdoblja nepodobnosti". 

U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 3. prosinca 2018. godine tako da izrečena mjera za Bornu Mancea Mičevića, ističe 2. prosinca 2019. godine.

Magarity je astmatičar, ali nije obavijestio klupske liječnike

Što se tiče Williama Johna Magarityja, člana KK Zadar, on je 30. studenog 2018. podvrgnut dopinškom testiranju izvan natjecanja. Magarity je astmatičar i ima dopuštenje za korištenje lijekova koji se nalaze među nedozvoljenim sredstvima, ali je zaboravio o tome obavijestiti klupsku medicinsku službu.

- U urinu sportaša analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT), utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari terbutalina, kategorija S3. Beta-2 agonisti, iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. Sportaš nije tražio analizu B uzorka, a nije priložio ni eventualno postojeće odobreno Terapijsko izuzeće", kaže se u priopćenju HZJZ-a.

Zbog navedenog prekršaja sportašu je izrečena četveromjesečna suspenzija u koju se uračunava vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 31. prosinca 2018. godine tako da izrečena mjera ističe 30. travnja 2019. godine, zaključak je priopćenja HZJZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka