Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Mičević zbog dopinga kažnjen godinu, Magarityju 4 mjeseca

Rukometaš Borna Manci Mičević je bio pozitivan na oktopamin, a košarkaš William John Magarity na terbutalin. Izrečene su im kazne, a ubrojava se i vrijeme trajanja privremene suspenzije za sportaše

Zagreb: Cibona protiv Zadra u 4. kolu HT PRemijer lige
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
0 komentara

Rukometašu RK Nexea Borni Manci Mičeviću, koji je na posudbi u RK Spačva Vinkovci, izrečena je suspenzija u trajanju od jedne godine, a košarkašu KK Zadar Williamu Johnu Magarityju u trajanju od četiri mjeseca zbog dopinga, priopćeno je u srijedu iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ). 

Kako se navodi u priopćenju, na dopinškom testiranju 22. rujna 2018. na natjecanju u urinu sportaša Borne Manci Mičevića analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT) utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari oktopamina, kategorija S6.b. Stimulansi - specificirani. Sportaš je podnio zahtjev za otvaranje uzorka B. Nalaz analize uzorka B potvrdio je nalaz analize uzorka A.

- Eventualno postojeće Terapijsko izuzeće sportaš nije dostavio - stoji u priopćenju HZJZ-a koje dodaje da kako je "sportaš Borna Manci Mičević prekršio odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga, određena mu je jedna godina razdoblja nepodobnosti". 

U izrečenu mjeru uračunava se vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 3. prosinca 2018. godine tako da izrečena mjera za Bornu Mancea Mičevića, ističe 2. prosinca 2019. godine.

Magarity je astmatičar, ali nije obavijestio klupske liječnike

Što se tiče Williama Johna Magarityja, člana KK Zadar, on je 30. studenog 2018. podvrgnut dopinškom testiranju izvan natjecanja. Magarity je astmatičar i ima dopuštenje za korištenje lijekova koji se nalaze među nedozvoljenim sredstvima, ali je zaboravio o tome obavijestiti klupsku medicinsku službu.

- U urinu sportaša analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa (AUT), utvrđeno je prisustvo zabranjene tvari terbutalina, kategorija S3. Beta-2 agonisti, iz Popisa zabranjenih sredstava 2018. Sportaš nije tražio analizu B uzorka, a nije priložio ni eventualno postojeće odobreno Terapijsko izuzeće", kaže se u priopćenju HZJZ-a.

Zbog navedenog prekršaja sportašu je izrečena četveromjesečna suspenzija u koju se uračunava vrijeme trajanja privremene suspenzije uvedene 31. prosinca 2018. godine tako da izrečena mjera ističe 30. travnja 2019. godine, zaključak je priopćenja HZJZ-a.

Naši partneri pišu
Message