Obavijesti

Sport

Komentari 3

Michael Vukojević, kanadski Hrvat, izabran na NHL draftu!

Michael Vukojević, kanadski Hrvat, izabran na NHL draftu!
2

Obitelj oca Miroslava dolazi iz Slavonskog Broda, dok mu je obitelj s majčine (Ana) strane iz Ljubuškog. A u NHL-u je kroz povijest bilo niz velikih hokejaša s hrvatskim korijenima

VIDEO

Kanadski Hrvat Michael Vukojević (18) izabran je na NHL draftu, kao 82. pick treće runde izabrali su ga trodtruki osvajači Stanley Cupa New Jersey Devilsi.

Michael Vukojević nastupao je za Kitchener Rangerse u OHL-u, jednoj od tri najveće juniorske hokejaške lige u Kanadi. Rođen je u Oakvilleu (Ontario), a prošle sezone za svoju je momčad u 68 nastupa skupio 29 bodova. U hokejaškoj karijeri nastupao je za kanadsku U-18 reprezentaciju koja je na Svjetskom prvenstvu 2018. godine završila na četvrtom mjestu.

THE CANADIAN PRESS 2018-08-10

A s reprezentacijom je nastupio i na Hlinka Gretzky Cupu na kojem je Kanada stigla do zlata. Michael Vukojević ima snažne hrvatske korijene, obitelj njegovog oca Miroslava dolazi iz Slavonskog Broda, dok mu je obitelj od majke Ane iz Ljubuškog. Njegovi su roditelji još 1970-ih godina emigrirali u Kanadu, a Michael ima brata Matthewa i sestru Rebeccu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Američka NHL liga dala je puno velikih igrača hrvatskih korijena, tu su bili Frank i Peter Mahovlich, Joe Sakic, Marc-Edouard Vlasic ili Marty Pavelich.

- Kakav osjećaj! Zahvaljujem New Jersey Devilsima na velikoj prilici, ne mogu dočekati nastupe u NHL-u - poručio je putem Instagrama presretni Vukojević.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Michael Vukojevic (@michaelvukojevic)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu