Obavijesti

Sport

Komentari 186

Mijatović: Kakva bi to momčad bila! Rakitić, Modrić, Džeko...

Imali smo sve što je potrebno da postanemo najbolja reprezentacija svijeta. Ali rat je to sve promijenio, prisjetio se zlata sa SP-a iz Čilea 1987. Predrag Mijatović...

VIDEO

Srpska U-20 reprezentacija osvojila je svjetski naslov točno 28 godina nakon što je to uspjelo zlatnoj generaciji s juniorskog SP-a iz Čilea koju su predvodili Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Predrag Mijatović...

Golman U-20 Srbije Predrag Rajković rekao je kako je njegov tim dobio inspiraciju zahvaljujući pothvatu Bobana, Prosinečkog, Mijatovića i ostalih na tom SP-u.

VIDEO

Mijatović se u razgovoru za Fifu podsjetio uspjeha njegove generacije 1987. godine. Taj trofej nikad neće zaboraviti. Ali ni prežaliti što se Jugoslavija raspala.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- To mi je bio prvi trofej i naravno da ga se dobro sjećam. Bili smo momčad koja je igrala briljantno. Nakon tog naslova većina nas otišla je u neke od najvećih svjetskih klubova - rekao je Mijatović i nastavio:

- Prvu utakmicu igrali smo protiv domaćina Čilea pred 65.000 navijača. Igrali smo dobro i ubrzo smo shvatili da možemo ispisati povijest. Igrali smo napadački i pritom se dobro zabavljali - rekao je.

Jugoslavija je osvojila skupinu s maksimalnih šest bodova, u četvrtfinalu je pao Brazil, u polufinalu Istočna Njemačka da bi do zlata došla preko Zapadne Njemačke.

- Imali smo sve što je potrebno da postanemo najbolja reprezentacija svijeta. Ali rat je to sve promijenio. Momčadi s Balkana nisu smjele nastupati na velikim natjecanjima tako da smo od 1992. do 1996. igrali samo prijateljske utakmice. Nije nas bilo četiri godine, a to je bio period u kojem smo bili najbolji. To mi je teško palo - rekao je Mijatović , te se prisjetio izbacivanja Jugoslavije s Eura 1992.

- Izbio je rat, pojavili su se problemi među nama igračima. Postojala je napetost, osjećali smo pritisak... - kaže Mijatović.

Bivši napadač Reala uvjeren je da bi momčad bivše države i danas bila strah i trepet.

- Pa pogledajte samo SP 1998. Hrvatska je uzela broncu, a Jugoslavija je izborila drugi krug. Imali smo fantastične igrače tada, a imamo ih i sada. Kada pogledate igrače poput Džeke, Pjanića, Jovetića, Srne, Modrića i Rakitića jasno vam je da bi to bila fantastična momčad.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 186
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'
UMJESTO DA SE BAVE 'ORLOVIMA'

Srpski mediji ismijavaju: 'Hrvati slavili kao prvaci, a nitko nije čuo za to natjecanje u Egiptu...'

I Srbija je u ožujku odigrala dvije utakmice. U prijateljskoj u Moskvi protiv Rusije, čiji su klubovi i selekcije izbačeni iz Uefinih i Fifinih natjecanja, Srbija je izgubila 4-0. Potom je Srbija jedva pobijedila Cipar (1-0)