Obavijesti

Sport

Komentari 3

Mijenjali lopte, Nadal zavapio: Pa ove su opasne za zdravlje!

Mijenjali lopte, Nadal zavapio: Pa ove su opasne za zdravlje!

Trenirao sam na Mallorci s ovim lopticama, bile su jako spore i smatram da nisu prikladne za zemlju. Organizator bi morao imati na umu budućnost tenisača jer su ovako teške loptice opasne po ramena i laktove, komentirao je Nadal promjenu loptica na Roland Garrosu

VIDEO

Otkad je 2005. počeo stvarati svoju zemljanu ostavštinu, koju, to možemo reći bez suzdržavanja, nitko nikada neće nadmašiti, Rafael Nadal nije na Roland Garros došao bez osvojenog turnira na zemlji. Sve do ove godine u kojoj, osim Rima, i nije imao pravu priliku da osvoji nešto na svojoj omiljenoj podlozi. Pa je donekle i razumljivo.

POGLEDAJTE VIDEO: Nadal i Federer na Instagramu

Pokretanje videa...

Nadal i Federer Instagram 00:12

Međutim, iako mu se u četvrtfinalu Rima protiv Diega Schwartzmana dogodio loš dan, a ne treba dalje od podatka da je napravio 30 neprisiljenih pogrešaka u dva seta, Nadal u Pariz dolazi kao prvi favorit. Nema tu puno mudrosti, Roland Garros njegovo je dvorište, čiji je vlasnik bio 12 puta i u kojem vam trebaju dva prsta da mu nabrojite poraze. Odnosno, na Philippe Chatrieru pobijedili su ga samo Robin Soderling i Novak Đoković.

Senzacija u Rimu: Schwartzman spektakularno izbacio Nadala!
Senzacija u Rimu: Schwartzman spektakularno izbacio Nadala!

Pa svi traže razloge zbog kojih bi se Rafa mogao opet spotaknuti, a jedan su pronašli u novim lopticama. Naime, od ove godine više se neće igrati s Babolatovim lopticama, već s Wilsonovim. Koje su teže, tvrđe i sporije. I, kaže Rafa, opasne za zdravlje.

- Trenirao sam na Mallorci s ovim lopticama, bile su jako spore i smatram da nisu prikladne za zemlju. Organizator bi morao imati na umu budućnost tenisača i njihovo zdravlje jer su ovako teške loptice opasne po ramena i laktove. Ali, tako je kako je, znam da ćemo igrati s njima, pa se moram spremiti na najbolji mogući način za ove uvjete - rekao je Nadal, čijem se mišljenju priklonio i Dominic Thiem s kojim se nalazi u donjem dijelu ždrijeba, što znači da sigurno neće igrati međusobno i treće finale zaredom.

- Babolat loptice bile su mi omiljene, brze, idealne za moj tenis, idealan za Nadalov. Mislim da bi nove lopte mogle donijeti i neke čudne rezultate.

ATP Masters 1000 - Italian Open

Drugi potencijalni problem za Nadala, i ne samo za njega, jesu vremenski uvjeti jer prognoza za početak listopada, očekivano, nije obećavajuća. Sreća u nesreći je što je i Roland Garros konačno dobio teren s pomičnim krovom, ali u najavi je dosta problema s rasporedom i mečevima.

- Vrijeme je jako hladno i to otežava svima. Na jutarnjem treningu bilo je samo 9 stupnjeva. Mogu reći da će biti i pomalo ekstremno igrati turnir - kazao je Rafa koji će turnir otvoriti protiv Jegora Gerasimova...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani