Obavijesti

Sport

Komentari 142

Šesta pobjeda 'mini vatrenih' u nizu: Srušili su Austriju u Riedu!

Šesta pobjeda 'mini vatrenih' u nizu: Srušili su Austriju u Riedu!

U prvom je poluvremenu odlično izgledala Hrvatska, a mladi 'vatreni su sve samo podebljali u nastavku golom Sučića. Austrijanci su krenuli na sve ili ništa i zabili u 67. minuti, ali do kraja nisu uspjeli zaprijetiti

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija zadržala je stopostotni učinak u skupini A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Gruziji i Rumunjskoj 3-1 (2-0) gostujućom pobjedom protiv Austrije. Hrvatska je povela 3-0 golovima Lukasa Kačavende (14), Bartola Franjića (41) i Luke Sučića (55-11m), a poraz domaćih ublažio je Romano Schmid (67).

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Izabranici Igora Bišćana do prednosti su stigli dalekometnim udarcem Kačavende čiji je pokušaj sa 25 metara iznenadio Hedla na domaćim vratima. Bolju igru u prvom poluvremenu Hrvatska je okrunila još jednim golom, u 41. minuti Sučić je izveo slobodan udarac iskosa s lijeve stane, najviši u skoku bio je kapetan Franjić, njegov se udarac odbio od vratnice i prešao gol-liniju prije no što ju je Hedl uspio ukrotiti.

Početkom nastavka Hrvatska je povećala prednost nakon što je Aiwu vrlo naivno na rubu kaznenog prostora oborio Marina, a Sučić je bio siguran izvođač najstrože kazne. No, veliko vodstvo kao da je uspavalo Hrvatsku pa je Austrija u posljednjih pola sata ozbiljno zaprijetila. Schmid je u 67. minuti lijepim udarcem sa 20-ak metara svladao Kotarskog, a onda je Adamu u 74. 77. minuti imao dvije vrlo izgledne situacije za dodatno smanjenje. Srećom, prvi njegov pokušaj zaustavlia je vratnica, a drugi je Soldo uspio izbiti sa same gol-linije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

U drugoj utakmici u ovoj skupini igranoj u utorak Norveška je kao gost svladala Azerbajdžan sa 2-1, pa je sada Hrvatska vodeća sa 18 bodova, Norveška je druga sa 15, a Austrija treća sa 12 i utakmicom više. Sljedeću utakmicu Hrvatska će odigrati upravo protiv Austrije na domaćem terenu 25. ožujka. Plasman na EP izborit će devet pobjednika skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
KVALIFIKACIJE ZA U21 EURO 20.30 , RIED, AUSTRIJA
Austrija
67' Schmid
1 : 3
Hrvatska
14' Kačavenda, 41' Franjić, 55' Sučić
Sortiranje događaja
KRAJ

Hrvatska je slavila u Austriji!

86'

Pokušao je Vušković izslobodnog udarca i opalio direktno po golu s 25 metara, ali Hedl se bacio i obranio mu udarac. Još je malo do kraja utakmice, 'mini vatreni' su sve bliže slavlju!

77'

Sam je Adamu bio ispred Kotarskog, ali se nevjerojatno poskliznuo! Nakon toga je na lopti bio Schmid, Kotarski mu je obranio zicer, a nakon toga je Adamu još jednom pucao u blok Solde i Hrvatska se obranila!

72'

Evo nove šanse za Hrvatsku! Golman Austrije Hedl izašao je s crte, Šimić je dao loptu Marinu koji je pokušao gađati mmrežu bez golmana, ali Nemeth je bo dovoljno brz da bude na crti i spasi svoju mrežu!

67' GOL AUSTRIJA 1-3

Evo i gola domaćih! Schmid je lijepo tukao s 18 metara od gola, a nije tu ništa mogao Dominik Kotarski. Austrija je krenula na sve ili ništa, imaju još 20 minuta da kod kuće dođu barem do boda.

Komentari 142