Obavijesti

Sport

Komentari 126

Ministrica: Ovo su nasilnici koji su cipelarili Hrvata, izručite ih

Ministrica: Ovo su nasilnici koji su cipelarili Hrvata, izručite ih
1

Patricia Bullrich, argentinska ministrica sigurnosti, žestoko se okomila na huligane koji su brutalno pretukli hrvatskog navijača na stadionu tijekom utakmice SP-a između Hrvatske i Argentine

VIDEO

Argentinsko ministarstvo sigurnosti identificiralo je četvoricu Argentinaca koji su na stadionu u Rusiji napali dvojicu navijača Hrvatske te će zatražiti njihovo uhićenje i deportaciju,  priopćila je u petak argentinska ministrica Patricia Bullrich.

Sramota! Argentinski divljaci cipelarili su hrvatske navijače
Sramota! Argentinski divljaci cipelarili su hrvatske navijače

Snimka na kojoj muškarci u argentinskim dresovima 'cipelare' muškarca u hrvatskom dresu dok nepomično leži na podu obišla je u petak svijet. Incident se dogodio u prolazu stadiona blizu ulaska na tribinu.

- Četvorica su nasilnika identificirana na video snimci kako divljački udaraju hrvatskog državljanina. Zatražili smo od ruskih vlasti da ih uhite i deportiraju. Potpisali smo sporazum kako bismo čuvali Argentince te kako bismo bili čvrsti prema onima koji krše zakon - napisala je argentinska ministrica sigurnosti Patricia Bullrich na Twitteru. Ondje je objavila i fotografije te imena četvorice nasilnika.

Hrvatska je u četvrtak u Nižnjem Novgorodu 3-0 pobijedila Argentinu čime je osigurala prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, dok su argentinski nogometaši došli na korak do ispadanja.

Argentinski direktor službe zadužene za sigurnost na nogometnim utakmicama Guillermo Madero nalazi se u Rusiji kako bi surađivao s lokalnom policijom.

- Odrađen je dobar posao kako bi se identificirali napadači na Hrvata. Hvala vam na predanosti i poslu -poručio je Guillermo ruskim kolegama preko Twittera. 

Napadačima je zabranjen ulazak na ostale utakmice Svjetskog prvenstva, a Juan Manuel Lugones, tajnik argentinske agencije za sprečavanje nasilja na stadionima (Aprevide), rekao je da će im biti zabranjen ulazak i na stadione u području Buenos Airesa u Argentini, pišu novine La Nación.

Taj argentinski list navodi kako je ponašanje četvorice argentinskih navijača bilo "brutalno i neobjašnjivo". Španjolske sportske novine Marca, koje su video isječak objavile na svojoj internetskoj stranici, taj čin nazivaju "svjetskom sramotom".

Na snimci se vide i drugi navijači u argentinskim dresovima kako nastoje odmaknuti napadače i spriječiti ih da nastave udarati simpatizere Hrvatske.

POGLEDAJ NAVIJAČKI HIT: MOJA CROATIA

Sada napokon i ti možeš nositi majice iz najslušanijeg navijačkog spota "Moja Croatia". Od danas ih možeš kupiti na stranici ŽUTI KLIK.

Zgrabi svoju majicu što prije jer zalihe su ograničene!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske