Obavijesti

Sport

Komentari 18

Miočić: Ako ne mogu spašavati ljude ili ih tješiti nakon nesreće, život mi nema smisla ni svrhe...

Miočić: Ako ne mogu spašavati ljude ili ih tješiti nakon nesreće, život mi nema smisla ni svrhe...
18

Opsjednut je golfom, kad je ušao u MMA, tata mu je rekao 'Baš imaš nos za to', a Stipin trener otkriva: On je veliko dijete. Jednom je na trening došao u kostimu zeke! Jako se voli šaliti, a s druge je strane ubojica. I bit će jako dobar trener

VIDEO

Ovo je moj život izvan ringa, objavio je Stipe Miočić na Twitteru i naštancao fotke kako se igra sa kćerkicom Meelah i običnom, ni u kojem smislu luksuznom flaksericom kosi travnjak ispred kuće. S naočalama, onako profesorski.

I po tome Stipe nije običan borac i običan šampion. I baš zbog toga nije najplaćeniji u MMA svijetu, iako je najbolji u najtežoj kategoriji. Ali nije bahat, drzak, bezobrazan, ne provocira, ne vrijeđa i ne omalovažava. A takvi u šoubiznisu zvanom profesionalni sport uvijek zarade koju tisuću više, iako su za klasu lošiji sportaši.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

01:33

Prošloga je ljeta 19. kolovoza proslavio 37. rođendan kao svjetski prvak. Dva dana ranije istukao je Daniela Cormiera i vratio pojas.

- Iscrpljen je i otišao je s bebicom leći. Čvrsto spavaju - govorila je novinarima u Clevelandu njegova žena Ryan Marie Miočić tada.

Masirao srca, davao lijekove...

Ove godine isti pojas, isti protivnik, samo četiri dana prije rođendana. Malena Meelah navršila je dvije godine. Još uvijek premalo da bi gledala hobi svoga tate, najslavnijeg vatrogasca u Clevelandu, SAD-u, a možda i svijetu. Ali Stipe joj je nabavio hrvatski dres i u kockicama ga je dočekala prošloga ljeta kad se vratio kući kao prvak. Valjda će i ovoga.

- Ludnica je oko nas prije i nakon borbi, treba mi odmor od svega - objašnjavala je Marie. Ali sretno, jer njezin je Stipe prvak.

Marie je agentica za nekretnine, a Stipe se obično tjedan-dva nakon borbe vraća svakodnevnom životu u vatrogasnoj postaji. Gdje i s pojasom svjetskog prvaka i neslužbenom titulom najjačeg čovjeka na svijetu svejedno čisti toalete, nosi kavu svima u vatrogasnoj postaji...

- Uživa kao vatrogasac, to je on. I obožava svoje kolege, kao braća su mu - priča Cary, koja je Stipu i upoznala kao - vatrogasca.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

COVID-19 I’m coming to knock you out! #SM #StayStrong #StaySafe #FirstRespondersFirst

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stipe Exotic 2020🐯 ‪ #StipeExotic #BigCats #TigerKing #Netflix #SM‬

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic) on

Njezin je brat, naime, Miočićev kolega i upoznao ih je na zabavi 2012. I unatoč 750.000 dolara zarade od jedne borbe, Stipe se prošle godine prijavio za stalni posao vatrogasca, jer radio je to zadnjih deset godina honorarno, po potrebi.

Svi su oni prošli i obuku iz prve pomoći pa je i Stipe spasio mnoge živote, mnoge i izgubio. Masirao je srca, davao lijekove, ali i tješio unesrećene ljude u najgorem danima njihova života.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always working! #SM #FirstResponders

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic) on

- Nakon treninga dođem ovdje i posve je suprotno: svi su smireni, razgovaramo o borbama, ali i o svakodnevnim stvarima, večeri, životu i to me drži na zemlji. Ne ponašam se kao da sam nadmoćan bilo kome, ali ovi me momci još više drže prizemljenim - priznao je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Link in Bio! #SM #ufc252

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic) on

Stalno zaposleni vatrogasac s punim radnim vremenom u SAD-u godišnje zaradi 52.000 dolara.

Od jedne borbe zaradi 14 godišnjih plaća

Stipe je 2016. za tri borbe dobio 930.000 dolara, za pobjedu nad Juniorom dos Santosom 2017. godine 690.000, a lani za trijumf protiv Cormiera 750.000 dolara. Dakle, novac koji prosječni vatrogasac zaradi u 14 godina.

- Volim pomoći nekome kome treba. Bilo da je malo bolestan ili ima srčani udar, volim kad mogu pomoći dok ne dođemo do bolnice. Ili kao vatrogasac, danju i noću znati da postoji šansa da nekome pomognem, to jednostavno obožavam. Ne volim biti u odijelu za stolom. Ako ne mogu pomagati ljudima, osjećam kao da mi život nema svrhu i smisao, bio bi dosadan

Dakle, lomi kosti u borbama i sastavlja ih ostale dane...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

BADDEST MAN ON THE PLANET #SM

A post shared by Stipe Miocic (@stipemiocic) on

- Jednom sam dobio poziv 80-godišnjeg muškarca koji si je porezao nogu motornom pilom. Posjekotina je bila skoro do kosti, ali on je s takvom nogom hodao okolo i govorio kako ga malo boli! A kad sam mu htio dati injekciju, on je skočio 'O, ne, pa to boli'! Čekaj malo, zezaš me!? - prepričao je jednu od brojni zgoda s kojima se susreće prilikom intervencija.

Žena je uvijek uz ring: Bilo bi mu čudno da me ne vidi

U vatrogasnoj postaji nije šampion nego jedan od njih. Čisti WC, kuha i poslužuje kave, ali će njegovi kolege reći da je ponajveći zafrkant. On i njegov najbolji prijatelj Ken Papesh.

- Kad ga prepoznaju u bolnici ili na terenu, nije mu ugodno - otkriva Papesh.

Ali svima udovolji za fotografiju, autogram...

- On je toliko normalan da je za ljude u Clevelandu heroj, njihov Rocky Balboa - uskače žena Marie, koja ide na sve Stipine borbe.

- Bilo bi mu čudno da izađe iz ringa i ne vidi me.

Trener mu je Marcus Martinelli, koji otkriva:.

- Stipe je veliko dijete. Jednom je na trening došao u kostimu zeke! Jako se voli šaliti, a s druge je strane ubojica. I bit će jako, jako dobar trener. Vidim to jer Stipe u svakoj borbi vrlo brzo vidi namjeru i kretnje suparnika i reagira. A tako i u dvorani kad treniramo krajičkom oka vidi što netko radi i odmah mu kaže 'Držiš ruku visoko ili nisko" i takve stvari. Baš odlično uočava.

Nego, Marie, je li teže biti žena vatrogasca ili MMA borca?

- Uh, milijun vam stvari prođe kroz glavu: što mu se sve može dogoditi, on je otac mog djeteta i njegovo mi je zdravlje najvažnije. Zaista je njegova pobjeda zadnja stvar o kojoj razmišljam, samo da izađe iz ringa zdrav. I svaka nova runda sve je veće mučenje - priča gospođa Miočić i naglašava:

- Ta zadnja pobjeda bila je ostavština za kćer.

LDN-L-UFC241-0818

Bliži mu se kraj, obitelj je tu, netko o kome se mora brinuti, a bliži mu se i 40. godina. Stigli su i novi hobiji...

Napravit ću si simulator za golf

- Postao sam opsjednut golfom! Morat ću si napraviti onaj simulator! - otkrio je kolegama vatrogascima nedavno.

Bio je hrvač, osvojio boksačku Zlatnu rukavicu, natjecanje amatera, a prije ulaska u MMA najviše je volio bejzbol, čak je i privukao neke MLB skaute. Naravno, unuk Hrvata teško može bez sportskih gena...

- Tata, volim te. Iako si na drugom kraju svijeta, najbolji si otac, hvala što si mi uvijek bio vodilja i pokazao mi da se borim za ono što želim. Hvala što si borac kakav jesi, sretan sam što si mi tata - objavio je u lipnju na Dan očeva Stipe posvetu svome ocu Bojanu, koji živi u Austriji. Uz dodatak:

- Kada sam mu rekao da ću trenirati MMA, rekao mi je: 'Imaš odličan nos za to", hahaha! Volim te, tata.

I baš kao Cleveland uz svog Rockyja, 15. će kolovoza uz Stipu biti i Rtina, zadarsko zaleđe, odakle je porijeklom, i cijela Hrvatska. Da opet odjene kockasti dres i podigne pojas svjetskog prvaka. Najjačeg čovjeka na planeti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida