Obavijesti

Sport

Komentari 29

Miočić ekskluzivno za 24sata: Želim braniti pojas u Hrvatskoj

Miočić ekskluzivno za 24sata: Želim braniti pojas u Hrvatskoj
1

To bi stvarno bilo super. Iskreno, mislim da postoji velika šansa, bila bi to odlična prilika, ali sve ovisi o željama UFC-a, rekao je Stipe Miočić, svjetski prvak UFC-a u teškoj kategoriji

VIDEO

Kad je posljednji put izlazio iz Quicken Loans Arene, kao gost Cleveland Cavaliersa u finalu NBA lige, Stipe Miočić nosio je pojas UFC prvaka preko ramena. U noći na nedjelju prema hrvatskom vremenu u istoj će dvorani u najvećem gradu svoje rodne države Ohio, braniti taj pojas protiv Alistaira Overeema. I uvjeren je da će ga na izlasku opet nositi preko ramena.

- Overeem je jedan od najboljih boraca na svijetu. Dobro udara nogama, dobar je na tlu, kompletan je borac, ali još se nije borio protiv nekog poput mene - rekao je američki borac hrvatskih korijena u ekskluzivnom telefonskom razgovoru za 24sata.

- Atletičniji sam od njega, u boljoj sam formi... Zna on svašta u kavezu, ali znam i ja - samouvjeren je 34-godišnji Stipe, kojem je, kao i uvijek savjete za borbu dao uzor i prijatelj Mirko Filipović.

Dalibor Urukalović/Pixsell

- Uvijek da dobar savjet, pametan je on tip. Šteta što neće doći na moju borbu, ali u redu je, priprema se za svoj povratak u Japanu krajem mjeseca - kaže Miočić, no ne opterećuje se time tko će biti u publici, hoće li doći neki drugi slavni Hrvat ili možda LeBron James, kojeg je pretekao u nastojanju da konačno donese veliku titulu u Cleveland. Zanima ga samo ono što će se događati unutar kaveza, a ne oko njega.

Htio bi braniti pojas u Hrvatskoj

U posljednjem razgovoru, mjesec dana nakon što je osvojio UFC-ov pojas, bio je puno pričljiviji, sve mu je još bilo novo... Ali ovog je ljeta kao nova borilačka superzvijezda dobio brojne nove obveze u okviru UFC-ovih promocija, snimanja i drugih medijskih nastupa, koje je morao uklopiti u pripremu za borbu s 36-godišnjim Englezom jamajčansko-nizozemskog podrijetla. Na nju je maksimalno fokusiran i razmišlja isključivo o pobjedi. Ne sumnja da će obraniti naslov, a volio bi ga idući put braniti u Hrvatskoj.

- To bi stvarno bilo super. Iskreno, mislim da postoji velika šansa, bila bi to odlična prilika, ali sve ovisi o željama UFC-a - kaže Stipe.

Nešto slobodnog vremena iskoristio je za praćenje Olimpijskih igara u Riju i navijanje za hrvatske i američke sportaše, a posebno je pratio naše vaterpoliste.

- Nevjerojatno, deset medalja! Hrvatska je tako mala zemlja, a tako uspješna...

Na OI-u bi nastupao za Hrvatsku

Boks, judo, hrvanje i taekwondo jedini su borilački sportovi u olimpijskom programu. Razmatra se dopuštanje nastupa profesionalnim boksačima, pa zašto ne i MMA borcima?

- Uh, to bi bilo fantastično! Tko zna, možda se i ostvari. Baš bih volio nastupiti na Igrama. Za koga? Hm, ne znam, bila bi to teška odluka. Vjerojatno za Hrvatsku.

Još nakon pobjede nad Fabriciom Werdumom u svibnju rekao je da jedva čeka ponovno posjetiti otadžbinu, tijekom ljeta je na društvenim mrežama objavljivao fotografije hrvatskih ljepota i nostalgično pisao o Hrvatskoj. Nakon borbe s Overeemom konačno će imati vremena i za to.

- Ne znam još točno kad i gdje, nakon borbe ću se dogovoriti sa suprugom - objasnio je Stipe.

Donald Trump? Ne podržavam ga...

Dan nakon njegove borbe u Hrvatskoj su parlamentarni izbori, ali na njegov će život ipak više utjecati američki predsjednički izbori dva mjeseca kasnije. Ljetos je s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom bio na predizbornom skupu Donalda Trumpa u Clevelandu. White je velik Trumpov prijatelj, pa je njegovu fotografiju sa Stipom s toga skupa kontroverzni predsjednički kandidat iskoristio u promotivne svrhe. No to ne znači da je Trump Miočićev izbor.

- Nemam političkih afiniteta, podržavam samo Danu Whitea - ogradio se Stipe, uz objašnjenje da se sve to dogodilo jer nikad to prije nije učinio pa mu je bilo zanimljivo.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića