Obavijesti

Sport

Komentari 23

Miočić: Iduća borba na Poljudu? Uh, ma odmah pristajem na to!

Miočić: Iduća borba na Poljudu? Uh, ma odmah pristajem na to!
4

Američki MMA borac hrvatskih korijena ne dvoji gdje bi volio vratiti teškaški pojas, a kad mu još malo djeca narastu ponovno dolazi u Hrvatsku na odmor. Prognozirao je pobjedu nad Englezima

VIDEO

Iza sebe ima osam borbi za naslov prvaka od kojih je dobio šest. Najveći je teškaš u povijesti UFC-a. Legendarni MMA borac Stipe Miočić (38) još ne misli stati.

- Odgojen sam tako, majka gleda svaku moju borbu, obitelj me prati. A i drugi me ljudi podržavaju gdje god bio - rekao je Stipe u intervjuu za CroatianSports.

Kad će opet u Hrvatsku na odmor, upitao ga je novinar Ante Kvartuč, Amerikanac čiji su korijeni iz Zadra.

POGLEDAJTE VIDEO: Stipe Miočić pomaže Petrinji

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

Stipe Miočić pomaže Petrinji 00:47

- Odmaram se povremeno. I dalje treniram kako bih bio spreman, ali nisam lud. Godišnje odmore priprema žena, ona je sva u tom, a ja bih sve zeznuo. Odlazimo često na Floridu. Hrvatska? Imamo dijete, drugo je na putu, tu je i covid... Teško je vratiti se. Htio bih vidjeti oca više od ičega. Nadam se da ćemo, kad dijete malo poraste, doći na tjedan dana.

Odrastao je u Clevelandu među Hrvatima.

- Sjajno je to. Velika je zajednica, ne tolika kao u Torontu ili Chicagu, ali Cleveland je sjajan jer mi je tu obitelj, rodbina... Uvijek su tu jedni za druge kad god trebaš nešto pokrenuti ili napraviti. To su velika okupljanja. Baš su zajednica.

MMA: UFC 260

Nelson, Gonzaga, Hunt, Arlovski, Werdum, Overeem, Dos Santos, Ngannou, Cormier... Svi su oni bili s druge strane, ali još je neostvarena želja njegova oca Bojana da se bori na Poljudu pred 50.000 gledatelja za pojas.

- Želim li borbu u Splitu? Dovraga, da! Tko ne bi? Sjajno se boriti i u Clevelandu, to je moj rodni grad. Ali volim hrvatski navijački mentalitet. Hrvatska je prelijepa zemlja i volio bih to. Da mi ponude borbu u Hrvatskoj, naravno da bih pristao. Odmah!

Još nije stigao pogledati utakmicu Hajduka.

- Nisam tip koji gleda klubove, više sam za reprezentaciju.

Kakvi su mu planovi oko vraćanja pojasa?

- Treniram i pokušavam doći u sve bolju formu, popraviti neke stvari, kao i svi drugi. Nije mi bitno tko će biti s druge strane. Bilo bi sjajno da to opet bude Francis, ali svejedno mi je. Vratit ću ga, kako god.

Hrvati su se u sportskom svijetu pokazali u gotovo svakom sportu. Što je to u našim genima?

- Ne možeš to objasniti, sve je do mentaliteta. Uđeš u nešto i ne odustaješ prije nego što uspiješ. Koliko god bilo teško, pronađemo način. Tako je i moja majka mene motivirala i gurala da ne posustanem.

Što će reći djeci kad budu birala čime će se baviti?

- Zabavite se! Ako voliš ono što radiš, nećeš požaliti.

Stipe zna i da 13. lipnja otvaramo Euro s Engleskom.

- Imamo sjajnu momčad, ta će utakmica biti teška. Ako budemo čistili njihove duge lopte, bit će dobro. Pobijedit ćemo 1-0 - rekao je Stipe.

Gdje je gledao Svjetsko 2018.?

- Kući. Preznojavao sam se u svom domu - nasmijao se Miočić.

- Gledao sam finale dan prije svog meča, trener mi je govorio da se smirim. Nažalost, izgubili smo ga, ali bila je sjajna utakmica - rekao je Stipe i za kraj poručio kako ne bi izdvajao nikoga od reprezentativaca kao omiljenog jer mu kao momčad izgledamo sjajno.

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 23
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu