Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
54 komentara

Mirko: Fali mi adrenalin, svaki dan odradim tri sata treninga

Ako moje dijete voli ovaj sport i ako mu je otac profesionalac u kickboksu, pa što bi trebalo? Neću ga valjda trenirati stolni tenis, odgovorio je Mirko Filipović na kritike za treniranje svoga sina

Foto: Marko Prpić/PIXSELL
54 komentara

Umirovljeni hrvatski MMA-borac Mirko Filipović gostovao je u subotu u Varaždinu na seminaru za trenere kick-boksa gdje je održao praktični dio predavanja. Vratio se Cro Cop u grad u kojem je 1992. završio treći razred gimnazije. Bilo mu je to najljepše razdoblje života, rekao je.

- Trenirao sam na "Slobodi" s Goranom Cerovečkim i Garibovićem koji su me doslovno prebijali kao mačku. Zapravo, u ovom je gradu Anđelko Mladenović otkrio moj talent - otkrio je Mirko Filipović, prenosi eVaraždin.

Usprkos napornim treninzima, nije stigao razmišljati o bolovima nego o djevojkama koje su mu se sviđale.

- Imao sam simpatija. Sve je to bilo onako sitno, u prolazu. Ostao sam uvijek čvrsto na svojim nogama.

Nakon objave o završetku karijere i UFC-ove dvogodišnje suspenzije koja je potom dovedena u pitanje zbog negativnog nalaza na hormon rasta, Mirko je i dalje aktivan u ringu, ali rekreativno. Iako, s obzirom na količinu vremena koje provodi trenirajući, neki bi mogli pomisliti da je i dalje profesionalno u sportu.

- Nedostaje mi adrenalina pa svaki dan treniram po tri sata. Takav je moj život, uspio sam posložiti da sve stižem. U 7 ujutro već trčim, a navečer radim boksački trening. Idućeg dana vježbam hrvanje i snagu s utezima.

Zasad nema ambicija osnovati svoj klub, nego vrijeme provodi trenirajući sina i njegova kolegu. Smetaju mu kritike upućene njegovu sinu.

- Ako moje dijete voli ovaj sport i ako mu je otac profesionalac u kickboksu, pa što bi trebalo? Neću ga valjda trenirati stolni tenis - poručio je Mirko i istaknuo da su borilački sportovi izvrsna rekreacija te da djeca sama moraju odlučiti žele li se baviti slobodnom borbom.

Naši partneri pišu
Message