Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
13 komentara

Mirko i Stipe: Najpametnijeg i najjačeg Hrvata ima naša Rtina

NE ZABORAVLJA KORIJENE Hrvatska, imate prvaka, uzviknuo je Stipe Miočić osvojivši UFC-ov pojas. S ocem namjerava sagraditi kuću u Rtini, otkrio nam je Marijan Miočić, brat kvizomana Mirka

Mixed Martial Arts - UFC Fight Night - Stipe Miocic v Fabricio Werdum
Foto: RODOLFO BUHRER
13 komentara

Stipe je moj rođak. Njegov djed i moja majka prvi su rođaci, pa smo nas dvojica, kako se narodski kaže, drugo i pol koljeno, objasnio je legendarni kvizoman Mirko Miočić, koji se u bolnici oporavlja od operacije na kojoj je bio prije dva mjeseca.

- Relativno sam dobro, oporavljam se - kratko je izvijestio o svojem zdravstvenom stanju.

Mirko slovi za najpametnijeg Hrvata, a rođak Stipe je očito najjači.

Pravi čovjek i sportaš

U nedjelju rano ujutro prema našem vremenu osvojio je pojas UFC-a nokautiravši Brazilca Fabricija Werduma u prvoj rundi. U Curitibi, pred 45.000 svojih navijača i svojim sucima, Werdum je usred napada naletio na Miočićevu šaku i otišao “na spavanje”. A Stipe je odmah poslije borbe povikao: “Hrvatska, imate prvaka!”.

- Zbog svega toga uspjeh je još i veći - rekao je Mirko, koji u bolnici nije mogao gledati borbu, ali ujutro se čuo s bratom Marijanom. A on je u Rtini pokraj Zadra s ostalim Miočićima bio budan do zore kako bi ispratio rođakovu pobjedu.

- Upoznao sam Stipu kad je bio u Hrvatskoj prije dvije godine. Ostavio je dobar dojam, pravi je čovjek otvorena srca i pravi sportaš. Ostali smo u kontaktu putem Facebooka, a tako mi je i poželio brz oporavak čim je saznao za moje zdravstvene probleme - rekao je Mirko te poručio bratu da Stipi čestita i u njegovo ime kad se čuju.

- Nas petnaestak oko ponoći se okupilo u gostioni Uvala Plemići u zaseoku Miočići kraj Rtine, sto metara udaljenoj od rodne kuće Stipina oca Bojana - rekao je Mirkov brat Marijan prisjetivši se susreta sa Stipom prije dvije godine.

Stipe je kartao i boćao

- Kartali smo i boćali s njim, a mi smo odlučili nastaviti tradiciju, samo što noćas nismo boćali jer je padala kiša. Okrenuli smo janjca od 13 kila, razgovarali, kartali, čekali borbu do šest ujutro, a sve je bilo gotovo za dvije i pol minute. Uh, kako smo skočili kad ga je nokautirao... Jedna gospođa išla je u dućan i rekla nam da je čula kako se kuća trese - ispričao je Marijan Miočić.

Stipe ga je oduševio kad su se upoznali.

- On je naš domaći dečko, malo je naučio hrvatski, ali nema ga gdje govoriti. Živi vrlo skromno, radi kao vatrogasac i uskoro se ženi. Svi u selu mu znaju oca, djeda i pradjeda, koji je također bio na glasu kao stamen čovjek - rekao je Marijan pa otkrio što ga je najviše fasciniralo.

Blag momak i životinja

- Vrlo je neobična pojava, izuzetno je pristupačan i pristojan. Naivan kao cura, rekao bih, nije prefrigan kao naši momci. Ima blagost u sebi, ali kad uđe u ring, pretvara se u životinju. A sad kad je osvojio titulu, najveća mu je želja da je obrani u Hrvatskoj.

Naši partneri pišu
Message