Obavijesti

Sport

Komentari 3

'Igračicama nismo htjeli ni reći da je trener Aksentijević umro'

'Igračicama nismo htjeli ni reći da je trener Aksentijević umro'
1

Hrvatsku reprezentaciju je vodio na Europskom prvenstvu u Poljskoj 2009., na Svjetskom prvenstvu u Japanu 2010. i na Svjetskom prvenstvu u Italiji 2014., a rezultati su bivali sve bolji...

VIDEO

Miroslav Aksentijević žensku je reprezentaciju prvi put vodio na Europskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj. Naše su odbojkašice u skupini izgubile od Nizozemske (3-0), Poljske (3-0) i Španjolske (3-2), na koncu bile posljednje 16. na turniru.

Godinu dana kasnije Aksentijević je Hrvatsku odveo na Svjetsko prvenstvo u Japanu, tamo je sudjelovalo 24 reprezentacije, a naše su cure dijelile 17. mjesto. Hrvatska je tada neočekivano pobijedila Kubu (3-0) i Kazahstan (3-0), a bila poražena od SAD-a (3-0), Njemačke (3-0) i Tajlanda (3-0).

U svom drugom izborničkom mandatu, Hrvatska je bila uspješnija, pa se na Svjetskom prvenstvu 2014. godine u Italiji "popela" do 13. pozicije. U prvoj skupini hrvatske su odbojkašice pobjeđivale Argentinu (3-1), Tunis (3-1) i Njemačku (3-2), a izgubile tek od Italije (3-0) i Dominikanske Republike (3-2). U drugom dijelu turnira Hrvatska je bila bolja od Japana (3-2), dok je gubila od Kine (3-0), Azerbajdžana (3-1) i Belgije (3-1).

Najljepše razdoblje hrvatske ženske odbojke Aksentijević je ispisao 2016. godine kada su naše cure osvojile World Grand Prix. Hrvatska je tada odradila čudesan lipanj, na akcijama u Australiji, Peruu i Kazahstanu skupila impresivnih sedam pobjeda uz jedan poraz, pa se iz treće plasirala u drugu jakosnu skupinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska ženska reprezentacija tužnu je vijest o tragičnoj smrti bivšeg izbornika saznala u Linzu, gdje se naše cure pripremaju za utakmicu 1. kola Zlatne lige protiv Austrije. U velikoj žalosti je Frane Žanić, današnji stručni team manager hrvatske ženske reprezentacije koji je u vrijeme kad je Aksentijević bio izbornik, imao dužnost direktora reprezentacije.

- Teško je u ovom trenutku. Gubitak svakoga čovjeka kojeg poznaješ je težak. Ovo je velika tragedija, a najviše za njegovu suprugu i malenoga Marka - rekao je Žanić.

Najveći uspjeh Aksentijevića s hrvatskim odbojkašicama bio je 2016. godine kada je osvojio Word Grand Prix.

- Radio sam s njim jedan kratak period. Samo lijepih stvari se sjećam. Igračicama nismo ni htjeli reći, ali doznale su, ovako ili onako... Mi smo sada u ovoj teškoj situaciji fokusirani samo na nedjeljni susret s Austrijom - zaključio je Žanić.

Miroslav Aksentijević drugi je mandat na klupi ženske reprezentacije iz osobnih razloga završio 10. rujna 2017. godine, a našu je vrstu tada preuzeo Igor Lovrinov.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka