Sport

Komentari 96

Mišić sjajno zamijenio Ademija, a Menalu se konačno otvorilo...

Mišić sjajno zamijenio Ademija, a Menalu se konačno otvorilo...

U domaćim redovima najviše se svidio vratar Fabiano koji je branio zicere Lauritsena i Oršića, a Moubandje još nikoga nije uvjerio kako je pravo rješenje za lijevi bok Dinama...

Dinamo je uspješno riješio "operaciju Omonia", na Cipru stigao i do četvrte europske pobjede ove sezone. Zasluženo, Zagrepčani su sjajnom igrom (samo!) u drugom dijelu srušili (1-0) Omoniju, čovjek odluke bio je Luka Menalo. Pogledajmo, kako su u Nikoziji igrali nogometaši Dinama.

Dominik Livaković (6) - nije imao ozbiljnijih obrana na Cipru, domaći ga nogometaši na to nisu natjerali. Ipak, obranio je jedan dalekometni "slobodnjak", pohvatao sve ubačaje Omonije s bočnih pozicija.

Stefan Ristovski (6) - Dinamovi bočni igrači nisu u Nikoziji bili napadački orijentirani, ali su svoje defenzivne zadatke odradili bez ikakvih problema. Ristovski je potpuno zatvorio svoju stranu.

Rasmus Lauritsen (6,5) - napadači Omonije nisu uspjeli niti jednom zaprijetiti Livakoviću, Dinamovi su stoperi besprijekorno odradili svoj posao. A Lauritsen je mogao i zabiti, Fabiano mu je skinuo zicer glavom.

Kevin Theophile-Catherine (6) - dosta nervozniji od Lauritsena, nepotrebno i požutio zbog prekršaja na suparničkoj polovici. Lakoćom se nosio sa Šćepovićem, ali imao i čitav niz pogrešnih dijagonalnih dodavanja.

od 87. Dino Perić (-) - premalo igrao za ocjenu, ušao tek kako Theophile ne bi slučajno zaradio i drugu javnu opomenu.

Omonoia i Dinamo sastali se drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka

Francois Moubandje (6) - nešto ofenzivniji od Ristovskog, ali i dalje u Dinamu tek "odrađuje posao", ničime još nije osigurao mjesto u početnoj postavi. Solidan i ništa više od toga.

Kristijan Jakić (6,5) - vrlo agresivan, taktički discipliniran. Osvojio sve "druge lopte" u sredini terena, cijelu utakmicu išao "sto na sat". Dinamu donosi stabilnost, dobro pokriva prostor ispred centralnih braniča.

Luka Ivanušec (6,5) - ni on još nije na svojoj razini, imao dosta pogrešaka, ali se razbudio u nastavku. Tu je u nekoliko navrata slomio svoje čuvare, napravio višak igrača pred suparničkim vratima, priredio i odličnu priliku za Oršića.

od 87. Jakov-Anton Vasilj (-) - zaigrao u finišu utakmice, rastrčao se travnjakom.

Lovro Majer (6,5) - najbolji igrač Dinama ove sezone odradio je još jednu solidnu utakmicu, jednom i opasno zaprijetio iz slobodnog udarca. Puno se trošio i u obrambenim zadaćama.

Omonoia i Dinamo sastali se drugoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka

od 81. Amer Gojak (-) - dobio priliku u završnici, radio u oba smjera, dostojno zamijenio već umorne "modre" veznjake.

Josip Mišić (7) - miran i siguran s loptom u nogama, na kraju i asistirao za pobjednički pogodak Menala. Imao niz dobrih dodavanja, jednom sjajnom dijagonalom pripremio zicer za Oršića, dominantna figura na sredini terena.

od 81. Bartol Franjić (-) - zaigrao u zadnjih 10-ak minuta, miran i siguran.

Mislav Oršić (6,5) - potpuno nevidljiv u prvom dijelu, dok je u nastavku nekoliko puta mogao zabiti. Promašio veliki zicer, ali u 20-ak minuta nastavka radio veliki nered domaćinu po lijevoj strani.

od 65. Luka Menalo (7) - Damir Krznar mu vjeruje, a Menalo mu se konačno zahvalio pogotkom. Ono što mu nije uspjelo protiv Valura i Hrvatskog dragovoljca, naplatio je na Cipru. Zabio za pobjedu Dinama i jačanje hrvatskog klupskog koeficijenta, konačno mu se "otvorilo"...

Bruno Petković (6,5) - nije zabio, ali puno se toga odvijalo oko njega. Često s loptom u nogama, puno komplicirao i tražio lucidna rješenja, nekada bi mu to prošlo za nogom, nekada i ne. Izborio dosta prekršaja, zaradio i žuti karton.