Sport

Komentari 49

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje

Htjeli smo napadačku i atraktivnu Rijeku i dobili smo ju. Goran Tomić radi odličan posao, a dovođenja Roberta Palikuće pun je pogodak. Olea kup na Novalji fantastična je stvar, kaže Damir Mišković

Suncem okupana Novalja, miris mora i maslina, bajkovite vizure Paga i... Nogometna mladost na sve strane. Rijeka, Dinamo, Osijek, Sl.Belupo, ljubljanska Olimpija i novosadska Vojvodina. Olea U-17 nogometni kup. Pod pokroviteljstvom HNS-a te uz oduševljenje dopredsjednika HNS-a i predsjednika Rijeke, Damira Miškovića.

POGLEDAJTE VIDEO: Mišković o Rijeci i suđenju

Mladi Bijeli su u matineji, od 9 sati, igrali s Dinamom. Završilo je 0-0. Mišković je u 8.45 bio na stadionu NK Novalje, a nakon utakmice zajedno s glavnim organizatorom Ivicom Lukanovićem u Hotelu Olea dočekao šefa Omladinske škole Fausta Budicina i kompletni klupski U-17 pogon pa pozdravio igrače i trenere.

U srijedu ujutro: pravac Rujevica. Prva od dvije utakmice s Lokomotivom, a još su svježi dojmovi i odjeci spektakularnog derbija s Dinamom o kojima Mišković, za 24sata, govori u relax ambijentu Hotela Olea...

Derbi bez mrlja i repova

- Htjeli smo napadačku i atraktivnu Rijeku i dobili smo ju. Tomić radi odličan posao, a dovođenja Roberta Palikuće pun je pogodak. Naravno, kad igraš na prednji pogon i za gol više onda se to plaća i sa više primljenih golova, ali... Najefikasniji smo i prvi smo na tablici. Normalno da sam: prezadovoljan - priča presidente.

- Derbi s Dinamom bio je čisti spektakl. Veliko hvala svima. I igračima, i trenerima, i navijačima obje momčadi. Svi su oni dali sve od sebe da na Rujevici vidimo jedan spektakularni derbi nakon kojeg se priča o golovima i vrhunskom navijanju, a bez ikakvih repova i mrlja; bilo navijačkih, bilo sudačkih.

Što je dosta čudno, s obzirom na dva penala i jedan poništeni gol i jedan dosta 'crveni' start koji je kažnjen žutim kartonom. Obično u takvim okolnostima danima nakon utakmice traju prepucavanja i medijska uklizavanja.

- Evo, može se i drukčije. Suci su obavili odličan posao, VAR je obavio odličan posao. Navijače će uvijek ponijeti emocija trenutka, ali Rijeka i Dinamo dokazali su kako prva dva kluba na tablici mogu odigrati derbi sa šest golova i bez naknadnih rasprava o suđenju.

Sjedimo na terasi Hotela Olea u Novalji, 40 kilometara od predsjednikovog mjesta Miškovići. Na paškom kamenu niknulo je sjajno zdanje, a sad se spajaju ta otočko-turistička i sportsko-nogometna štorija.

Olea kup je pun pogodak

Mišković je luđak koji je od kluba na rubu propasti napravio prvaka Hrvatske s novim, svjetskim kampom. A sad se smije i pokazuje prema Ivici Lukanoviću, čovjeku koji stoji iza novaljske Olea priče.

- Ovaj luđak je napravio: čudo na kamenu! Ambiciozni i sposobni pojedinac kao Lukanović, navijač naše Rijeke. Pa gradonačelnik Dabo i turistička zajednica. I... Hotel je tu tri godine, a sad su napravili i prvo izdanje jednog jako vrijednog međunarodnog nogometnog turnira za klince i kako čujem: to može samo rasti. I ne sumnjam da hoće kad su tako sposobni i poduzetni ljudi u pitanju - priča Mišković pa dodaje:

- Pričao sam i organizatorom samog turnira Borisom Milanovićem koji najavljuje investicije u infrastrukturu, barem još jedan vrhunski teren u narednih godinu dana, a onda i veći broj momčadi na sljedećem Olea kupu jer su mnogi strani klubovi zainteresirani doći ovdje, u ovu sunčanu divotu. Hoteli su tu, ako se naprave tereni, sa golemim brojem sunčanih dana u godini, a blizinom Austrije, Mađarske, Slovenije... Kad se izgradi sportski dio i infrastrukture: Novalja može postati centar zimskih priprema.

Na Pagu ste vi, izbornik Dalić, 'vatreni' Dejan Lovren pa Danijel Šarić koji će biti u žiriju za izbor igrača Olea kupa.

- Da, malo smo se rasporedili po otoku, nismo svi na istom mjestu - smije se Mišković.

- Ali Pag je cijeli prelijep i stvoren za zimski sportski turizam. I otoci i Istra... Imamo bogomdane fantastične uvjete za napraviti sjajan posao u post-sezoni.

Prvog dana turnira nakon 0-0 remija Rijeke i Dinama, u 'panonskom derbiju' Osijek je pobijedio Vojvodinu 2-1. Šest momčadi odigrat će 11 utakmica u tri dana, a finale je na rasporedu u četvrtak u 11 sati i 40 minuta.

Olea kup: raspored

Stadion 'Cissa', Novalja:

UTORAK Rijeka-Dinamo 0-0, Osijek-Vojvodina 2-1, Rijeka-Olimpija 1-0, Osijek-Sl.Belupo 3-1

SRIJEDA 9.00 Dinamo-Olimpija, 10.20 Sl.Belupo-Vojvodina, 15.00 prvo polufinale, 16.15 drugo polufinale

ČETVRTAK 9.00 utakmica za 5. mjesto, 10.20 utakmica za 3. mjesto, 11.40 finale i proglašenje najboljih

Najčitaniji članci