Obavijesti

Sport

Komentari 49

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje

Mišković: Luđak napravio čudo na Pagu! Rijeka - Dinamo? Čisti spektakl, uz vrhunsko suđenje
5

Htjeli smo napadačku i atraktivnu Rijeku i dobili smo ju. Goran Tomić radi odličan posao, a dovođenja Roberta Palikuće pun je pogodak. Olea kup na Novalji fantastična je stvar, kaže Damir Mišković

VIDEO

Suncem okupana Novalja, miris mora i maslina, bajkovite vizure Paga i... Nogometna mladost na sve strane. Rijeka, Dinamo, Osijek, Sl.Belupo, ljubljanska Olimpija i novosadska Vojvodina. Olea U-17 nogometni kup. Pod pokroviteljstvom HNS-a te uz oduševljenje dopredsjednika HNS-a i predsjednika Rijeke, Damira Miškovića.

POGLEDAJTE VIDEO: Mišković o Rijeci i suđenju

Pokretanje videa...

Mišković o Rijeci i suđenju 01:32

Mladi Bijeli su u matineji, od 9 sati, igrali s Dinamom. Završilo je 0-0. Mišković je u 8.45 bio na stadionu NK Novalje, a nakon utakmice zajedno s glavnim organizatorom Ivicom Lukanovićem u Hotelu Olea dočekao šefa Omladinske škole Fausta Budicina i kompletni klupski U-17 pogon pa pozdravio igrače i trenere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U srijedu ujutro: pravac Rujevica. Prva od dvije utakmice s Lokomotivom, a još su svježi dojmovi i odjeci spektakularnog derbija s Dinamom o kojima Mišković, za 24sata, govori u relax ambijentu Hotela Olea...

Derbi bez mrlja i repova

- Htjeli smo napadačku i atraktivnu Rijeku i dobili smo ju. Tomić radi odličan posao, a dovođenja Roberta Palikuće pun je pogodak. Naravno, kad igraš na prednji pogon i za gol više onda se to plaća i sa više primljenih golova, ali... Najefikasniji smo i prvi smo na tablici. Normalno da sam: prezadovoljan - priča presidente.

- Derbi s Dinamom bio je čisti spektakl. Veliko hvala svima. I igračima, i trenerima, i navijačima obje momčadi. Svi su oni dali sve od sebe da na Rujevici vidimo jedan spektakularni derbi nakon kojeg se priča o golovima i vrhunskom navijanju, a bez ikakvih repova i mrlja; bilo navijačkih, bilo sudačkih.

Što je dosta čudno, s obzirom na dva penala i jedan poništeni gol i jedan dosta 'crveni' start koji je kažnjen žutim kartonom. Obično u takvim okolnostima danima nakon utakmice traju prepucavanja i medijska uklizavanja.

- Evo, može se i drukčije. Suci su obavili odličan posao, VAR je obavio odličan posao. Navijače će uvijek ponijeti emocija trenutka, ali Rijeka i Dinamo dokazali su kako prva dva kluba na tablici mogu odigrati derbi sa šest golova i bez naknadnih rasprava o suđenju.

Sjedimo na terasi Hotela Olea u Novalji, 40 kilometara od predsjednikovog mjesta Miškovići. Na paškom kamenu niknulo je sjajno zdanje, a sad se spajaju ta otočko-turistička i sportsko-nogometna štorija.

Olea kup je pun pogodak

Mišković je luđak koji je od kluba na rubu propasti napravio prvaka Hrvatske s novim, svjetskim kampom. A sad se smije i pokazuje prema Ivici Lukanoviću, čovjeku koji stoji iza novaljske Olea priče.

- Ovaj luđak je napravio: čudo na kamenu! Ambiciozni i sposobni pojedinac kao Lukanović, navijač naše Rijeke. Pa gradonačelnik Dabo i turistička zajednica. I... Hotel je tu tri godine, a sad su napravili i prvo izdanje jednog jako vrijednog međunarodnog nogometnog turnira za klince i kako čujem: to može samo rasti. I ne sumnjam da hoće kad su tako sposobni i poduzetni ljudi u pitanju - priča Mišković pa dodaje:

- Pričao sam i organizatorom samog turnira Borisom Milanovićem koji najavljuje investicije u infrastrukturu, barem još jedan vrhunski teren u narednih godinu dana, a onda i veći broj momčadi na sljedećem Olea kupu jer su mnogi strani klubovi zainteresirani doći ovdje, u ovu sunčanu divotu. Hoteli su tu, ako se naprave tereni, sa golemim brojem sunčanih dana u godini, a blizinom Austrije, Mađarske, Slovenije... Kad se izgradi sportski dio i infrastrukture: Novalja može postati centar zimskih priprema.

Na Pagu ste vi, izbornik Dalić, 'vatreni' Dejan Lovren pa Danijel Šarić koji će biti u žiriju za izbor igrača Olea kupa.

- Da, malo smo se rasporedili po otoku, nismo svi na istom mjestu - smije se Mišković.

- Ali Pag je cijeli prelijep i stvoren za zimski sportski turizam. I otoci i Istra... Imamo bogomdane fantastične uvjete za napraviti sjajan posao u post-sezoni.

Prvog dana turnira nakon 0-0 remija Rijeke i Dinama, u 'panonskom derbiju' Osijek je pobijedio Vojvodinu 2-1. Šest momčadi odigrat će 11 utakmica u tri dana, a finale je na rasporedu u četvrtak u 11 sati i 40 minuta.

Olea kup: raspored

Stadion 'Cissa', Novalja:

UTORAK Rijeka-Dinamo 0-0, Osijek-Vojvodina 2-1, Rijeka-Olimpija 1-0, Osijek-Sl.Belupo 3-1

SRIJEDA 9.00 Dinamo-Olimpija, 10.20 Sl.Belupo-Vojvodina, 15.00 prvo polufinale, 16.15 drugo polufinale

ČETVRTAK 9.00 utakmica za 5. mjesto, 10.20 utakmica za 3. mjesto, 11.40 finale i proglašenje najboljih

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu