Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Mislio sam da sam otet. Počeli su nas udarati pa sam pokušao pobjeći. Bojao sam se za život!'

'Mislio sam da sam otet. Počeli su nas udarati pa sam pokušao pobjeći. Bojao sam se za život!'

To se moglo dogoditi bilo gdje. Volim Grčku. Za nogometaše je nemoguće pronaći neko mjesto daleko od javnosti i svega. Ja ne želim tako živjeti svoj život, požalio se Harry Maguire...

VIDEO

Kapetan Manchester Uniteda Harry Maguire (27) je u utorak proglašen krivim i osuđen na 21 mjesec zatvora uvjetno zbog nereda koji je izbio u Grčkoj na otoku Mykonosu u petak. 

Englez nije bio na suđenju već je na sud umjesto njega došao njegov otac Alan, no nije mogao ništa dobro čuti o svome sinu. Sud na otoku Syrosu je njegovog sina optužio za nanošenje fizičkih ozljeda, vrijeđanje službenih osoba i pokušaj podmićivanja policajaca.

Maguire je nakon šutnje otkrio što se zapravo dogodilo i naznačio da je osuđen ni kriv ni dužan. Sve se dogodilo u jednom kafiću, a žrtva napada bila je njegova sestra Daisy.

FILE PHOTO: Europa League - Round of 16 Second Leg - Manchester United v LASK Linz

- Ne dugujem nikome ispriku. Isprika služi kada nešto učinite loše. Žalim što sam se našao u toj situaciji. Igram za jedan od najvećih klubova na svijetu i žao mi je što su navijači i klub morali prolaziti kroz ovo. To se moglo dogoditi bilo gdje. Volim Grčku. Za nogometaše je nemoguće pronaći neko mjesto daleko od javnosti i svega. Ja ne želim tako živjeti svoj život - požalio se najskuplji stoper u povijesti nogometa za BBC, a onda opisao traumu kroz koju su on i njegovo društvo morali proći.

- Dva muškarca su prišla mojoj sestri Daisy. Pitali su je odakle, ona je odgovorila, a onda je moja zaručnica Fern vidjela kako su Daisy oči otišle u stranu. Potrčala je, a onda se onesvijestila.

Manchester United captain Harry Maguire, who was detained on the island of Mykonos, leaves a court building on the island of Syros

Riječ je o dvojici Albanaca koji su njegovoj sestri u piće ubrizgali drogu za silovanje, a kapetan Uniteda joj je htio pomoći i odvesti je u bolnicu. Umjesto bolnice, završio je u policijskoj postaji. Prilikom izlaska iz kafića, nogometaša je zaustavila policija. 

- Prvo sam pomislio da sam otet. Morali smo kleknuti i podignuti ruke u zrak. Počeli su nas udarati, a onda sam osjetio udarac po nozi i nečiji glas koji mi govori 'tvoja karijera je gotova'. U tome trenutku sam pomislio kako nema spasa, nisam znao jesu li to policajci ili netko drugi. Pa sam pokušao pobjeći. Bio sam u panici, u strahu, pa bojao sam se za svoj život - kazao je on za BBC. 

Izbornik Engleske Gareth Southgate je Maguirea izbacio iz reprezentacije, a on tvrdi da nije ni jednog trenutka pokušao iskoristiti svoj lik i silne novčanice za slobodu.

Premier League - Leicester City v Manchester United

-  Znate li tko sam? Kapetan sam Manchester Uniteda, vrlo sam bogat, mogu vam dati novac, mogu vam platiti, molim vas, pustite nas - ispričao je jedan policajac na suđenju, a engleski nogometaš je izričito kazao da nije nikoga podmićivao.

U pritvoru je proveo dva dana, a osim njega, krivima su proglašeni i njegov brat Joe te prijatelj Christopher.

Težak je ovo udarac na imidž i na lik ovog stopera koji je ionako u posljednje vrijeme pod povećalom javnosti zbog groznih igara. Došao je u United za 87 milijun eura čime je postao najskuplji stoper u povijesti, a zbog brojnih pogrešaka je postao predmet sprdnje. Unatoč tome, postao je i kapetan Uniteda, no obzirom na incident u Grčkoj, teško da će to i dalje biti. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi
PUNO NAVIJAČA NE ZNA

Znate li čemu služi polukrug na rubu kaznenog prostora? Evo u kojem slučaju se jedino koristi

Nogometni travnjak je već desetljećima isti uz male izmjene dimenzija igrališta. Nepromijenjen je i polukrug ispred ruba kaznenog prostora kojeg svi nogometni zaljubljenici jako dobro poznaju. Ali znate li čemu služi?

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti
VOZAČI ODUŠEVLJENI

Bravo, Hrvatska! WRC nam nudi novi ugovor, potpisujemo na još tri godine. Evo, koji su benefiti

Plus+ Ukupni ekonomski učinci za Republiku Hrvatsku samo od prošle godine procjenjuju se na više od 105 milijuna eura! A utrke bi uživo trebalo pogledati više od 300.000 ljudi