Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Misterij Enrique': Španjolska mora odabrati novog izbornika

'Misterij Enrique': Španjolska mora odabrati novog izbornika
3

Otišao je doslovno preko noći, a igrače 'zakleo' da ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Španjolski Savez mora naći novog izbornika, favorit je Luis Enriqueov prijatelj: Abelardo Fernandez iz Alavesa

VIDEO

Prošla su gotovo dva mjeseca, a od Luisa Enriquea - ni traga ni glasa.

Španjolski izbornik doslovno je preko noći otišao iz reprezentacije... Usred noći sa 25. na 26. ožujka napustio je hotel u kojem je spavao zajedno s reprezentativcima. España je taj dan igrala euro-kvalifikacijsku utakmicu na Malti.

Igračima je ostavio pismo u kojem ih zaklinje da nikome, ni u kojem slučaju i ni pod koju cijenu, ne otkrivaju razlog njegovog odlaska. Marca je tu noć nazvala "najdramatičnijom u povijesti reprezentacije".

Do smrti uz tebe

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kapetan Sergio Ramos drugi je dan na Twitteru objavio poruku svojem izborniku:

- Šefe, svi smo jako tužni zbog vijesti. Obitelj je svetinja. Nadamo se da će sve biti u najboljem mogućem redu. Želimo da znaš kako je momčad s tobom do smrti i da ćemo danas pobijediti za tebe. Želimo ti puno snage i hrabrosti i šaljemo ti zagrljaje - napisao je S.Ramos koji je kao kapetan Reala godinama bio najljući mogući rival s L.Enriqueom, trenerom Barcelone.

Iz Saveza su tada kratko izvijestili: "Razlozi su obiteljske prirode, riječ je o višoj sili. Molimo javnost za diskreciju i poštovanje izbornikove intime". Španjolska je golovima Alvara Morate sa 2-0 pobijedila na Malti.

Luis Enrique (49) u karijeri je igrao i za Real i za Barcu, a kao trener je vodio još Romu i Celtu. Crvenu furiju u lipnju čekaju još dvije utakmice kvalifikacija za Euro, Na Farskim Otocima i kod kuće protiv Švedske.

U ovom interregnumu brigu o reprezentaciji vodio je prvi asistent u aktualnom stožeru, Roberto Moreno. On je na presici objavio popis Španjolske za naredne dvije utakmice, a od Enriquea ni traga ni glasa. O kakvom se obiteljskom problemu Luisa Enrique radi do danas nije javno objavljeno, ali... Španjolska ide po novog izbornika.

Favorit je: Abelardo Fernadez, aktualni trener Alavesa i veliki Enriqueov prijatelj s kojim je godinama zajedno igrao i u reprezentaciji Španjolske i u Barceloni. Prije Alavesa, Abelardo je vodio Sporting iz Gijona.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...
Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova