Obavijesti

Sport

Komentari 7

Mladi cibosi bolji od Partizana i Talijana, Plenković sve pratio: I ja dolazim ovdje igrati basket

Mladi cibosi bolji od Partizana i Talijana, Plenković sve pratio: I ja dolazim ovdje igrati basket
6

Košarkaši Cibone pobijedili su finalu Liburnia kupa u Opatiji talijanski Pesaro Ace Petrovića 80-51. U dvorani Marino Cvetković bili su ministrica turizma, premijer, legendarni trener, poznati košarkaši...

VIDEO

Vlada Jovanović jedva je susprezao smiješak gledajući kako njegov 'dječji vrtić' koji stasava ispod tornja, nakon pobjede nad Obradovićevim Partizanom, u finalu fantastičnog 'Liburnia Kupa' u Opatiji sa 80-51 rješava i Pesaro velikoga Aleksandra Petrovića.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Cibona osvojila Liburnia kup VIDEO

Beogradski Partizan je u utakmici za 3. mjesto pobijedio ljubljansku Cedevita Olimpiju 100-83, a Cibosi su u spektakularnom proglašenju pobjednika pred premijerom Plenkovićem, ministricom Brnjac, gl. tajnikom HOO-a Krajačom, izbornikom Mršićem i 'mali milijun' hrvatskih, a svjetskih sportskih imena (Ivo Nakić, Ćiro Blažević, Stojko Vranković...) podigli veliki pehar namijenjen pobjedniku Liburnia Kupa.

Cibona i Carpegna Prosciutto Pesaro u finalu Liburnia kupa u Opatiji

Tri dana sportskog spektakla, najjačeg ljetnog turnira u regiji za koji su ama baš svi odreda, sudionici i gosti, imali samo riječi oduševljenja, pohvale i želje da se ista priča ponovi što prije.

Utakmice su odigrane u dvorani koja nosi ime hrvatskog branitelja Marina Cvetkovića, a sve je (kao svakog ljeta) napravljeno u spomen na Marina i u organizaciji Društva za sportsku rekreaciju 'Marinovi prijatelji' te uz veliku pomož Grada Opatije i Liburnia Riviera Hotela.

Oduševljen je bio i premijer Vlade RH, Andrej Plenković:

- Svaka čast mom prijatelju Robertu Jurkoviću i svima iz Društva koje on vodi. Napravili su fantastičan posao za promociju Hrvatske i Opatije, hrvatskog sporta i košarke. Svi igrači i treneri s kojijma sam razgovarao oduševljeni su sjajnim turnirom u predivnom opatijskom ambijentu. Kad god mogu i ja se spustim u ovaj kraj i zaigram basket s mojim opatijskim i riječkim prijateljima - rekao nam je premijer Plenković.

Ćiro Blažević, Nikolina Brnjac i Andrej Plenković prate finale Liburnia kupa u Opatiji

Četiri sjajne utakmice, svjetska predavanja Ace Petrovića i Željka Žovca Obradovića, divota stare dame Opatije...

- Ma ovo je vrhunska stvar. Nadam se da će turnir postati tradicionalan, a moja momčad stalno sudjelovati na njemu. Danko Branković najbolji igrač turnira? Zaslužio je, ali nemojmo ih puno pojedinačno hvaliti. Naše je da nastavimo kao do sada: više sati provoditi u dvorani nego kod kuće - rekao je trener Cibone Vladimir Jovanović, 37-godišnji stručnjak koji je u tri dana pobijedio: Žoca Obradovića i Acu Petrovića!

Amar Gegić i Danko Branković postigli su po 12 koševa za Cibonu, a Krešimir Radovčić je dodao 11.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka