Obavijesti

Sport

Komentari 57

Mladi Hajduk okončao crni niz, slavljem ispratio Zagreb iz lige

Mladi Hajduk okončao crni niz, slavljem ispratio Zagreb iz lige
1

Posljednje kolo MAXtv Prve lige bilo je slavljeničko za Hajduk i Rijeku koji su svladali Zagreb u gostima 3-2 odnosno Istru 1961 kod kuće 2-0 i tako se oprostili od nogometnih terena

VIDEO

Hajduk je pobjedom okončao sezonu MAXtv Prve lige. Na gostovanju kod Zagreba u kišnim uvjetima Kranjčevićeve ulice "bili" su slavili 3-2 i tako prekinuli neugodan niz od tri poraza u domaćem nogometnom prvenstvu.

Vrlo mladi sastav splitskog kluba, bez 16 prvotimaca i s mahom golobradim momcima, poveo je u 29. minuti golom Tome Bašića. Rođenom Zagrepčaninu bio je to prvijenac u HNL-u u četvrtom nastupu otkako je prošle godine stigao iz Rudeša.

Ako su "pjesnici" imali kakvu nadu u pozitivan rezultat nakon toga, definitivno ju je ubio Stjepan Stubičan crvenim kartonom sedam minuta poslije. U posljednjim trenucima prvog poluvremena Fran Tudor povisio je vodstvo Hajduka na 2-0.

Unatoč lijepoj prednosti gostiju, utakmica nije bila riješena jer je Lovro Medić u 58. minuti smanjio zaostatak domaćih. Tudor je u 70. minuti, ovaj put iz penala, zabio svoj drugi gol na utakmici za 3-1, a konačan rezultat, također s bijele točke, postavio je Medić šest minuta poslije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U drugoj utakmici 36. kola Prve lige od 17 sati, regionalnom istarsko-kvarnerskom derbiju Rijeka je pobijedila Istru 1961 2-0 golovima Marka Vešovića iz 32. te Josipa Brezovca iz 52. minute.

Već je otprije poznato kako Rijeka kao drugoplasirani klub ljestvice ide u treće pretkolo Europske lige, Hajduk će kao trećeplasirani krenuti od drugog, a Istra 1961 će razigravati za ostanak u elitnom razredu sa Šibenikom ili Cibalijom nakon što drugoligaši sljedećeg vikenda zaključe svoje prvenstvo. Tamo će sljedeće sezone po drugi put u svojoj povijesti zaigrati Zagreb.

MAXtv Prva liga, 36. kolo:

  • Zagreb - Hajduk 2-3 (Medić 58', 76' (pen.) / Bašić 29', Tudor 45+1', 70' (pen.))
  • Rijeka - Istra 1961 2-0 (Vešović 32', Brezovec 52')
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu