Obavijesti

Sport

Komentari 60

Oživljavali ga na terenu: Igraču Ajaxa je teško oštećen mozak

Oživljavali ga na terenu: Igraču Ajaxa je teško oštećen mozak
22

Dok su ga oživljavali na travnjaku, igrači su plakali, a mnogi nisu mogli ni gledati potresne scene. Abdelhak Nouri je u umjetnoj komi, a uspješno je prošao sve sistematske preglede u nizozemskom klubu

VIDEO

Abdelhak Nouri (20) srušio se na prijateljskoj utakmici Ajaxa i Werdera u Austriji prošli tjedan. Po njega je na teren sletio helikopter, a liječnici su ga stavili u umjetnu komu u bolnici u Innsbrucku. Nouri je na intenzivnoj njezi, nije u životnoj opasnosti, a liječnici su oprezni s prognozama i oporavkom dok ga ne probude iz kome.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

00:15

Ajax je objavio kako je Nouriju teško oštećen mozak te da su posljedice trajne. Dok su ga oživljavali na terenu, igrači su plakali, a mnogi nisu mogli ni gledati potresne scene.

POGLEDAJTE VIDEO

 

Nouri se srušio u 73. minuti, a klubovi su odlučili da neće nastaviti utakmicu.

Prve vijesti su bile kako se radi o srčanoj aritmiji, nepravilnom radu srca, ali nažalost, stvar je puno ozbiljnija. Zbog ostanka bez kisika, mladom igraču bespovratno je oštećen mozak, a karijera mu je završena. Nouri nikad nije imao zdravstvenih problema, a prošao je sve preglede u nizozemskom klubu.

- S velikom tugom javljamo da je našem igraču dijagnosticirano teško i trajno oštećenje mozga. Naše misli i molitve su s njim i obitelji - objavio je klub.

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam vs Werder Bremen

Nouri je prošao sve selekcije Ajaxa i lani se priključio prvoj momčadi slavnog nizozemskog kluba. Radi se o velikom talentu nizozemskog nogometa. Prošle sezone odigrao je više od 40 utakmica za prvu i drugu momčad Ajaxa.

Za drugu momčad zabio je 10 golova uz 14 asistencija, a još čeka prvijenac za seniore. Bio je dio momčadi na finalu Europske lige protiv Manchester Uniteda, ali završio je na tribini. 

AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER) AUT, TL Werder Bremen 2017 - FSP Ajax Amsterdam (NED) vs SV Werder Bremen (GER)

 

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 60
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani