Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Mladi rukometaš Nexea pao na doping testu! Suspendirali ga

Nalazi A uzorka bili su pozitivni na oktopamin, a nakon što je Borna Manci Mičević tražio testiranje B uzorka, rezultati su bili - isti. Protiv njega se sada vodi stegovni postupak pred HZTA

Foto: Twitter/Real Madrid C. F.
3 komentara

Borna Manci Mičević, desni vanjski našičkog Nexea, bio je pozitivan na stimulans u testiranju provedenom od strane Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping.

Još prije mjesec i pol, točnije 17. listopada, stigli su laboratorijski nalazi koji su u uzorku urina pokazivali oktopamin, zabranjeni stimulans, a 21-godišnji Mičević nije bio pod terapijskim izuzećem koje bi mu dopustilo korištenje istog.

Nekadašnji kadetski i juniorski reprezentativac Hrvatske potom je zatražio analizu uzorka B koja je obavljena preko mjesec dana nakon prve, 27. studenog u Austriji u licenciranom laboratoriju Svjetske anti-dopinške agencije (WADA), a rezultati su bili tek potvrda onih iz analize uzorka A. 

Zbog toga je HZTA jučer Mičeviću izrekla privremenu suspenziju zbog kršenja odredbe iz Pravilnika za borbu protiv dopinga te je protiv njega iniciran postupak pred Stegovnim vijećem HZTA.

 

Naši partneri pišu
Message