Sport

Komentari 1

Mladi slavili protiv Starih: Debi Pokrivača, Stolnik zabio hattrick

Mladi slavili protiv Starih: Debi Pokrivača, Stolnik zabio hattrick

Prije tri godine bio sam u ulozi gledatelja. Sada je, hvala Bogu, sve u redu sa zdravljem i mogu igrati. Naravno da je važno tko će pobijediti, rekao je Pokrivač nakon 54. izdanja tradicionalne utakmice

Ima puno ozlijeđenih igrača i nekoliko ih je bilo spriječeno jer je radni dan, no složili smo jednu respektabilnu ekipu. Uvijek idemo na pobjedu. Neki kao što je Lujo (op.a. Lučić) žive za tu tekmu i uvijek kad se čujemo tijekom godine pita hoće li biti te utakmice, rekao je Nikola Šafarić, legenda HNL-a koja je okupila bivše igrače kluba iz Zagrebačke 94 na tradicionalnom, 54. susretu Stari protiv Mladih.

Osim legendarnog Šafe za Stare, odnosno bivše igrače varaždinskog nogometnog kluba, nastupali su legenda Dinama i Varteksa Danijel Štefulj, a stigli su i Mrmić, Ipša, Pokrivač, Lučić, Tkalčić, Jertec, Golubar, Kresinger i Drožđek.

- Ovo je prekrasna tradicija. Prije svega da se dobro zabavimo i rezultat je manje važan– rekao je Marijan Mrmić, trener golmana u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Rezultat je važan Nikoli Pokrivaču kojem je ovo bio prvi nastup na utakmici Stari – Mladi.

- Prije tri godine bio sam u ulozi gledatelja. Sada je hvala Bogu sve u redu sa zdravljem i mogu igrati. Stigao sam sa svojim prijateljem Ipšom s kojim sam 2000. godine došao u Varteks. Uh, prošlo je već 20 godina. Naravno, da je važno tko će pobijediti – rekao je Pokrivač.

Iako je na vratima Marijan Mrmić izluđivao Mlade i vadio udarce iz rašlji, mlada momčad drugoligaša predvođena Markom Stolnikom, Igorom Postonjskim i Leonardom Vukom zabila je šest komada Starima.

Led je probio Nikola Kanceljak za 1-0 koji je dodao i drugi gol. Hat-trick je zabio Marko Stolnik, dok je pogodak dodao i Vuk.

Golove za Stare su zabili Nikola Tkalčić i Danijel Štefulj.

- Najvažnije je da njegujemo i čuvamo tradiciju. Ipak, će najvažnije biti treće poluvrijeme - zaključio je Šafarić.

Najčitaniji članci