Sport

Komentari 11

Mladog golmana ponovno čeka operacija: Karlo, uz tebe smo!

Mladog golmana ponovno čeka operacija: Karlo, uz tebe smo!

Tjedan dana nakon stravične nesreće na Staru godinu, Karlo Sokač (18) mladi golman iz Križevaca, nalazi se u KBC-u Sestre milosrdnice gdje će u srijedu, 9. siječnja, još jednom biti operiran

Dragi moji prijatelji, sutra mojega Karla čeka jako teška operacija. Njega će sutra operirati najbolji kirurg, dr Bilić. Uz Božju pomoć i doktora Bilića uopće ne sumnjam u uspjeh operacije. Jedino vas molim dragi prijatelji da se večeras u 21h zajednički pomolimo dragome Bogu, da mojem Karlu da snagu, a doktoru Biliću mirnu i preciznu ruku kao i kod prve operacije, te da se Karlo što prije oporavi. Dragi moj sine Karlo svi smo uz tebe, poručio je na svom Facebook profilu Karlov otac Davor.

Podsjećamo, 18-godišnji Karlo stradao je deset minuta prije ponoći na Staru godinu. BMW-om bjelovarskih registarskih oznaka upravljao je godinu dana stariji mladić, koji nema položen ispit. Uz njega se kao suvozač nalazio njegov vršnjak, vlasnik automobila. On je dao ključ vozaču i sjedio s desne strane. Karlo je u trenutku nesreće sjedio otraga, iza suvozača.

Na izlasku iz jednog desnog zavoja, u Poljani Križevačkoj, neiskusan vozač izgubio je kontrolu nad autom te prešao na suprotnu stranu i izletio s ceste. Nakon izlijetanja u lijevi putni jarak BMW je desnom stranom udario u betonski stup. Nakon dva dana, Karla su probudili iz inducirane kome te je s roditeljima kontaktirao mimikom, jer još ima smetnji pri govoru, potvrdio nam je mladićev otac Davor, koji s obitelji gotovo dežura u zagrebačkoj Klinici. Karlo sutra ide na novu operaciju...

Kako nam je kazao Karlov trener, Stevo Brujić, mladića uz sve odlike koje golmani moraju imati krasi i izuzetna hrabrost. Ta njegova hrabrost je nada da će opet stati između vratnica na nogometnom travnjaku gdje se i najbolje osjećao. Vozač je nakon uhićenja i kriminalističkog istraživanja pušten na slobodu gdje će čekati poziv Općinskog državnog odvjetništva iz Bjelovara, zbog kaznenog djela izazivanja prometne nesreće s teško ozlijeđenom osobom.

Najčitaniji članci