Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mladost nanijela Jugu težak poraz i osvojila Hrvatski kup!

Mladost nanijela Jugu težak poraz i osvojila Hrvatski kup!
1

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti pobjednici su Hrvatskog kupa po osmi put. U finalu u Višnjiku uvjerljivo su svladali dubrovački Jug 15-7. Radu je zabio četiri gola

VIDEO

Naslov pobjednika Hrvatskog kupa u Zadru osvojili su i vaterpolisti Mladosti, ali i vaterpolistice sa Save. Uspjeh muških svakako je bio manje očekivan, a posebno način na koji je ostvaren.

Mladost je, naime, pobijedila sa 15:7 i nanijela Jugu jedan od najtežih poraza. Očito je da su se Dubrovčani potrošili dan prije u polufinalu s Primorjem.

- Igrali smo jako dobro. Ni visoko vodstvo nije nas uspavalo. A to što sam proglašen za najboljeg igrača finala lijepo je priznanje - kazao je Cosmin Radu te naglasio da je presudila dobra igra cijele momčadi.

Trofej iz zadarskog Višnjika osmi je hrvatski kup vaterpolista Mladosti. No u 19 dosadašnjih sezona najuspješniji u tom natjecanju bili su igrači Juga koji su deset puta osvajali naslov. Po jednom su kup osvajali Primorje (1995.) i Splitska banka (1999.). U prvenstvima su žapci uspješniji od gospara, imaju 10 prema Jugovih devet naslova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Presretan sam zbog ovog naslova. Odigrali smo fantastično, ali treba imati na umu da su igrači Juga bili prilično umorni nakon "dugog" polufinala s Primorjem - rekao je Vjeko Kobešćak.

Mladostaši su naslov proslavili kasno sinoć u restoranu Oliva na Savi. Za neko veliko slavlje nema vremena jer već u utorak putuju u Berlin na utakmicu Lige prvaka sa Spandauom.

U ženskom finalu kupa Mladost je pobijedila splitsku Buru sa 15:13, nakon produžetaka. Nakon 32 minute igre rezultat je bio 12:12. Japanka Misa Konaka i Josipa Šupraha (najbolja igračica finala) postigle su po pet pogodaka.

MLADOST: Pavić (12 obrana), Radu 4, I. Milaković, Letica 2, Pavičić, Živković, Udovičić 2, K. Milaković 2, Gagulić, Bebić, Perić, Hinić 1, Mallarach 2 (1), Bukić, Vukičević 2

JUG CROATIA OSIGURANJE: Vićan (7 obrana), Vranješ, Sutić, Janović 1, Joković 1, Pavlović, Marković 3, Bušlje, Karač, Dobud 1, Macan, Obradović 1, Perčinić, Goreta

Četvrtine: 4:3, 5:2, 4:2, 2:0

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića