Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mladost osvojila Dubrovnik i Regionalnu ligu! Četvrtinom iz udžbenika potopila je jugaše

Mladost osvojila Dubrovnik i Regionalnu ligu! Četvrtinom iz udžbenika potopila je jugaše

Trećom četvrtinom iz udžbenika (7-2) Zagrepčani su odradili presudan posao u finalu koje je završeno s 15-11 u njihovu korist. Pobijediti Jug usred Gruža, dobar dio utakmice potpuno ga i nadigravati, znači samo jedno - da ste zasluženi prvaci i trenutno najbolji klub regije

VIDEO

Zagrebačke slavljeničke note usred Dubrovnika! Odnosno, nema smjene na regionalnom vaterpolskom tronu. Mladost, koja je prošle godine prvi put uopće i zasjela na njega, nije se dala spustiti ni nakon najtežeg mogućeg terena na kojem ga je trebalo obraniti. Pobijediti Jug usred Gruža, dobar dio utakmice potpuno ga i nadigravati, znači samo jedno - da ste zasluženi prvaci. Bez ikakvog potpitanja.

POGLEDAJTE VIDEO: Divlja liga u Portu

Pokretanje videa...

jug 02:23

Učiniti uopće kao Jugov protivnik u njegovom hramu utakmicu, k tome finale, nezanimljivim, riješenim puno prije isteka vremena, čak i s lošim igračem više (3-9), slabim doprinosom najboljeg strijelca (Bukić jedan gol) mogli su i uspjeli uopće samo rijetki. Trećom četvrtinom iz udžbenika (7-2) Zagrepčani su odradili presudan posao u finalu koje je završeno s 15-11 u njihovu korist. Slično je, vratimo li se 15-ak mjeseci unazad, bilo i u lanjskom finalu kada su vodili 13-6 da bi uslijed ranog opuštanja završilo 13-12. Jug se i tada pretvorio u raštimanu vojsku i potvrdio, nažalost za navijače "Gospara", da mu finala Regionalne lige očito nisu jača strana, ovo mu je bilo sedmo koje je izgubio uz četiri titule s kojima i dalje ostaje najtrofejniji klub natjecanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hrvatski El Clasico u finalu: Jug brani Gruž, a Mladost prijeti jugašima: 'Napadamo trofej!'
Hrvatski El Clasico u finalu: Jug brani Gruž, a Mladost prijeti jugašima: 'Napadamo trofej!'

A Mladost je prema drugoj krenula tako da je zaustavila ono poznato Jugovo jugaško otvaranje ili, kako je to opisao trener splitskog Jadrana Mile Smodlaka, euforično. Iako je Loren Fatović odmah u prvom napadu najavio svoju veliku večer u kojoj ga suigrači nisu pratili, čekali su jugaši pet minuta na novi gol, odnosno dok gosti iz Zagreba nisu previše, malo i podcjenjivački, na desnoj strani pustili mladog Kržića. Sada su ga valjda bolje upoznali, a trebat će im takvo saznanje već od subote.

Fatović bez pomoći

U međuvremenu Miloš Ćuk, MVP finala s pet golova i barem toliko majstorskih poteza koji odlučio baš sa stilom oprostiti od regionalne kapice Mladosti, pronašao je Radua na ziceru, kasnije i sam iznenadio Popadića, iza njega i Amerikanac Bowen, pa su mladostaši prvi puta i imali rezultat na svojoj strani (3-2). Lozina je, usput, imao već dva isključenja, ali u većem je problemu koju minutu kasnije bila Mladost jer su joj sva tri braniča (Biljaka, Kunac, Bajić) imala po dvije osobne. Ispalo je ne i kobnom.

Jugaši su, slijedom toga, imali prevlast u napadima s igračem više, koji, pak, gostima nije ni trebao jer su briljantno gađali s vanjskih pozicija. Popadić nije pročitao ni Milošev udarac, pa onaj Ćuka koji je izveo pravu majstoriju pucavši bez zamaha, pa Bowenov... Fatović je nastavio trpati na drugoj strani, nije ga omelo ni kada mu je peterac pokušao obraniti igrač Lazić jer je golman Marcelić zaradio isključenje. Događa se i to u vaterpolu.

No Fatoviću je trebala pomoć, a golovima su je dali samo Obradović i Kržić. Merkulov, primjerice, gol nije ni pogledao, Rus je djelovao potpuno nezainteresirano, a zagrebačkoj pucačkoj mašineriji, pak, unatoč "uštopanom" najboljem strijelcu Bukiću priključio se i Harkov koji je s dva gola u začetku drugog dijela, nakon Lončarova promašenog zicera, za koji je linijski sudac označio da je bio gol, ali glavni suci nisu prihvatili tu "pomoć", prvi put odveo goste na dva gola prednosti (9-7) i uopće jednu momčad na takvu razliku. Između dva Rusova gola još jedna Ćukova majstorija, sada lobom.

Liga kojom dominiraju - Hrvati! U Gružu kreće vaterpolska fešta koju ni korona nije zaustavila
Liga kojom dominiraju - Hrvati! U Gružu kreće vaterpolska fešta koju ni korona nije zaustavila

Fatović je zabio i šesti, a Ćuk treći. Kako? Posve identično kao dvije minute ranije. Popadić kao da ništa nije naučio. Mladost je počela, iako fizički nemoguće, letjeti bazenom, Jug ostao bez ideje kako je zaustaviti, pogotovo Harkova koji je nešto opasno dobro popio tijekom poluvremena. Nakon gola Miloša zabio je i treći u trećoj četvrtini i katapultirao svoju momčad na ogromnih 12-8. Treba li uopće reći da je Gruž posve utihnuo.

Koliko su Dubrovčani nestali iz utakmice, samo treba pogledati 13. gol Mladosti. Vrlić je ostao sam kao duh na pet metara, a nije bio peterac. Za 7-1 Mladosti u trećoj četvrtini! To Gruž ne pamti iz davnina... Zadnja četvrtina, nitko to nije očekivao, pretvorila se samo u formalnost.

"Žapci" su uzeli ispred "Gospara" i treći od zadnja četiri trofeja za koje su se borili. Borba za peti, onaj u Prvenstvu Hrvatske, kreće već u subotu, također u Gružu. Nakon ovakvog izdanja i svježe međusobne povijesti favorit je - Mladost.

Regionalna vaterpolska liga, finale:

Jug AO - Mladost 11-15 (2-3, 5-3, 2-7, 2-2)

Gruž, gledatelja: 800

Suci: Štampalija/Franulović

Jug AO: Popadić (6 obrana), Jarak; Macan, Fatović 6, Lončar, Kržić 1, Garcia, Lozina, Merkulov 1, Papanastasiou, Žuvela 1, Benić 1, Obradović 1, Tomasović

Mladost: Marcelić (12 obrana), Jurlina (1 obrana); Radu 1, Miloš 2, Biljaka, Ćuk 5, Bajić, Bukić 1, Lazić, Bowen 2, Dašić, Kunac, Harkov 3, Vrlić 1

Igrač više: Jug AO 6/17, Mladost 3/9

Peterci: Jug AO 2/2, Mladost 1/1

Gužva na ulazu

Jučer, kada nije bilo toliko zainteresiranih, nije bilo takvih problema, ali danas uoči finala ispred gruških ulaza stvorila se poveća kolona. Zaštitari su trebali popisati ime i prezime svakog gledatelja, izmjeriti temperaturu, a kako nitko baš nije poželio doći ranije, logično da nisu svi mogli na vrijeme na bazen. Pa je utakmica počela dok su gledatelji još ulazili, a na koncu ih se skupilo oko 800, otprilike koliko je bio i dopušten kapacitet odnosno trećina Gruža.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u
DIRIGENT RIJEČKE IGRE

Selahi: Već godinama slušam 'Petković ili Livaja'. A ni jedan ni drugi nisu najbolji u HNL-u

Prvi smo, imamo realne šanse osvojiti naslov, ali o tome se u Rijeci ne razmišlja tako, ispričao je veznjak Rijeke Lindon Selahi i otkrio tko je za njega najbolji igrač u HNL-u