Obavijesti

Sport

Komentari 5

Mladost ugrabila treće mjesto: Budva pala nakon peteraca

Mladost ugrabila treće mjesto: Budva pala nakon peteraca
1

Vaterpolisti Mladosti oporavili su se od poraza od Partizana u polufinalu te su se u utakmici za treće mjesto slavili protiv Budve 14-12 nakon izvođenja petereca

VIDEO

Vaterpolisti zagrebačke Mladosti osvojili su treće mjesto na Final-Fouru Eurolige kojem je domaćin Rim. U utakmici za treće mjesto Mladost je nakon izvođenja peteraca bila bolja od Budve 14-12...

Mladost je dva puta propuštala riješiti utakmicu unutar osnovnog dijela, odnosno produžetaka. Naime, na isteku četvrte četvrtine, kod rezultata 8-8, Muslim je uzdrmao gredu. Kod 10-10, na isteku drugog produžetka, Mladost je imala napad s dva igrača više, ali je Udovičić traljavo pucao i nije uspio riješiti pitanje pobjednika prije peteraca.

No, u tom ruletu je Mladost ipak bila bolja, sva četiri izvođača peteraca od strane Mladosti su pogodila, dok su dva igrača crnogorskog sastava promašivala mrežu.

Uz sve to, recimo da se Mladost vratila nakon zaostatka 7-4 tijekom treće četvrtine i na kraju slavila utješnu pobjedu na natjecanju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Po pet pogodaka (uključujući po jedan tijekom izvođenja sedmeraca) su za Mladost postigli Frano Karać i Vanja Udovičić, te su obojica u pravom smislu riječi nosili svoju momčad do slavlja. 

Partizan novi prvak Europe

Vaterpolisti Partizana novi su prvaci Europe. Do naslova prvaka su došli pobjedom u Rimu, na Final-Fouru. U završnom je meču Partizan pobijedio na papiru favorizirani talijanski Pro Recco sa 11-7 (2-1, 5-4, 2-1, 2-1)...

Time je beogradska momčad došla do sedmog naslova prvaka Europe u povijesti i time su se izjednačili sa zagrebačkom Mladosti. Te dvije momčadi su najuspješnije u povijesti ovog natjecanja, a baš Pro Recco ima jednu krunu manje u svojim vitrinama.

Od početka do kraja finalne utakmice Partizan je diktirao tempo i držao konce igre u svojim rukama. Tijekom druge četvrtine su vodili i 7-4, te u niti jednom trenutku nisu doveli u pitanje subotnje slavlje. Ilustracije radi, o njihovoj nadmoći najbolje govori da su u svoju korist riješili svaku od dionica.

Najbolji strijelac Partizana je bio Miloš Korolija s tri pogotka, dok je isti broj golova na drugoj strani upisao Norbert Madaraš.

Krunu prvaka Europe Partizan je čekao od 1976. godine.

Vaterpolski Final-Four, za 3. mjesto:

Mladost - Budva 14-12, nakon peteraca (2-1, 1-4, 1-2, 4-1; 2-2; 4-2)

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu