Obavijesti

Sport

Komentari 214

Pogba spasio Francuze! Lob se odbio od prečke iza gol-linije...

Pogba spasio Francuze! Lob se odbio od prečke iza gol-linije...
13

Koeficijent na francusku nogometnu protiv Australije u prvoj utakmici grupe C protivbio je tek 1.20. No dosta su se namučili Francuzi, slavili su 2-1, a spasio ih je gol Paula Pogbe

VIDEO

Teškom mukom slomila je Francuska Australiju i slavila 2-1 uz dvostruku "asistenciju" video tehnologije koja im je dodijelila jedanaesterac te potvrdila pobjednički pogodak Paula Pogbe.

Odluka VAR-a da je bio penal na Antoineu Griezmannu ipak će izazvati veliku kontroverzu - kontakta je bilo, no pitanje je je li urugvajski sudac Cunha trebao pokazati na bijelu točku jer je faul bio na samoj liniji kaznenog prostora.

Australija, momčad  Betrta van Marwijka se odlično držala, igrali su kompaktno i črvrsto te su dobrim dijelom utakmice ukrotili jalove 'pijetlove'.

Već u drugoj minuti je Mbappe odlično iskoristio dubinsku loptu te uputio opasan udarac kojeg brani Ryan. Tri minute kasnije iz slobodnog udarca pokušao je Pogba, no to nije bio težak zadatak za vratara klokana. Kanonada tricolora se nastavila i u 6. minuti kada je iz vana pokušao tući Griezmann.

I onda su u 17. minuti soccerossi skoro zamrznuli sastav Didiera Deschampsa! Prekid je odlično izveo Mooy, loptu glavom prenio

Leckie, a Tolisso umalo matirao vlastitog vratara.
Ni u nastavku susreta izbranici nizozemskog stručnjaka nisu posustajali, u 53. minuti je ubačaj Risdona u zadnji trenutak očistio Varane.
Minutu kasnije vidjeli smo i spornu situaciju kada je Risdon srušio Griezmanna u kaznenom prostoru, a urugvajski arbitar isprva je samo odmahnuo rukom. Ipak, u susret se umiješao VAR te je, nakon zaustavljanja igre, dodijeljen kazneni udarac pijetlovima.

Hladnokrvni izvođač bio je sam Griezmann te je momčad Didiera Deschampsa došla u vodstvo u 56. minuti. Osokoljeni tricolori mogli su poduplati svoje vodstvo samo tri minute kasnije, no Griezmann i Mbappe su se spetljali.

I taman kad se činilo da su Francuzi preuzeli kontrolu igre, soccerossi su izjednačili! U 61. minuti Umtiti je zaista neshvatljivo igrao rukom, a precizan s bijele točke bio je Mile Jedinak .

A u 81. minuti ipak novo vodstvo Les Bleusa! I to ponovno pomoću tehnologije. Nakon lijepog duplog pasa loptu je vršcima prstiju prema australskim vratima uputio Pogba, put joj je skrenuo Behich te se ona odbila od prečke i pala par centimetara iza gol crte. Goal-line tehnologija potvrdila je da je lopta cijelim obujmom prešla liniju pa je Cunha poslao momčadi na centar.

Bio je to gol za pobjedu Francuza, Australci su u završnici napali i bilo je panike u obrani ispred llorisa, ali prave šanse za izjednačenje nije bilo.  

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 214
VIDEO

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!
NAKON VIDEA 'SLAVA UKRAJINI'

Dzjuba: Htio sam istrčati iz autobusa i udariti Vidu šakom!

Hrvati su me oduševili igrom. Svi su mislili da će ih Englezi pobijediti, ali oni su ih bez problema prošli. No zbog poteza Vide i Vukojevića bili smo jako ljuti, otkrio je Artem Dzjuba

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...
GURNUO JE I - SEBE

Kylian zna: Luka Modrić među favoritima je za Zlatnu loptu...

Došao sam u Rusiju po svjetski naslov i odlazim s njim! Programirao sam sebe da ga osvojim! I nije to arogancija već samopouzdanje, kaže Mbappé, najbolji mladi igrač Mundijala u Rusiji
Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta
'KAD SAM JA REKAO TKO DA IGRA?!'

Hrvati presudili: Messi i ekipa vrijeđali Sampaolija 15 minuta

U knjizi novinara Ariela Senosiaina opisana je brutalna svađa izbornika Jorgea Sampaolija i argentinskih igrača, koje je predvodio Leo Messi, nakon poraza od Hrvatske