Obavijesti

Sport

Komentari 25

'Moderni nogomet': Djeca na teren s igračima za 5800 kuna

'Moderni nogomet': Djeca na teren s igračima za 5800 kuna
1

Dok je u Hrvatskoj običaj da uglavnom na teren s igračima idu članovi mlađih selekcija kluba, u Premierligi su mnogi i u tom dijelu folklora vidjeli odličnu priliku za zaradu

VIDEO

Želite li da vaša djeca istrče na teren držeći za ruku njihove heroje? Nema problema, samo na račun kluba uplatite 'simboličnih' nekoliko tisuća kuna.

Čari modernog nogometa ponovno su zablistale u ne baš najsjajnijem svjetlu. Premierligaši su poznati po paprenim cijenama ulaznica, a BBC je napravio istraživanje o 'inovativnom' načinu zarade njihovih klubova.

U više navrata su ruku pod ruku s igračima na teren prije utakmice izlazila primjerice djeca s posebnim potrebama čime su klubovi odradili svojevrsni humanitarni rad, ali postoji i druga strana medalje.

Premier League - Tottenham Hotspur v Wolverhampton Wanderers

Taj izlazak djece na teren naplaćuje se i u engleskoj drugoj ligi. Prošlogodišnji prvoligaš Swansea naplaćuje tu mogućnost čak do 478 funti što bi u hrvatskim kunama iznosilo skoro 4000 kuna.

Ipak je to, kako ističu 'jedinstvena prilika za vašeg mališana'. Swansea je prošle sezone naplaćivao i više, ali ispadanje u Championship primoralo ih je na smanjenje cijena.

Osim izlaska na teren, u cijenu uglavnom ulazi i dres, autogrami i slikanje s igračima, ali uvijek ima iznimaka. Ovogodišnji hit Bournemouth nudi jedinstvenu priliku za 185 funti (1500 kuna), ali dodatno ćete svojem djetetu morati platiti ulaznicu za utakmicu, dok ćete Fulhamu uz 280 funti (2300 kuna) za paket dodatno morati platiti i dres.

Najveći klubovi ne naplaćuju druženje s igračima

Nisu svi engleski klubovi skloni zaradi na neuobičajenim poljima. Chelsea, oba Manchestera, Liverpool, Arsenal - najveći engleski klubovi izlazak na teren i druženje s momčadi daruju pojedincima iz dječjih fan klubova.

 Carabao Cup Quarter-Final - Chelsea v AFC Bournemouth

Najvišu cijenu u Engleskoj drži West Ham koji bi, ironično, trebao biti klub radničke klase. Sa 700 funti (5800 kuna) drže ne baš laskavo prvo mjesto najskupljeg 'kluba za djecu'.

Cijene 'popularnih paketa'

West Ham United £700 (5800 kn)

Leicester City £600 (5000 kn)

Tottenham Hotspur £405 (3400 kn)

Wolves £395 (3250 kn)

Crystal Palace £375 (3100 kn)

Brighton £350 (2900 kn)

Burnley £300 (2500 kn)

Fulham £270 (2250 kn)

Cardiff City £255 (2100 kn)

Watford £250 (2050 kn)

Bournemouth £185 (1550 kn)

Besplatno: Arsenal, Everton, Chelsea, Huddersfield, Liverpool, Man City, Man United, Newcastle United i Southampton.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica