Obavijesti

Sport

Komentari 93

Modra violina: Sammir poput Žutog, Cvitanovića i Lamze...

Modra violina: Sammir poput Žutog, Cvitanovića i Lamze...
4

Pozove li me Slaven Bilić za Maltu, neću ići u Brazil vidjeti sina. Ionako ću ga imati cijeli život, rekao je sjajni Brazilac Sammir koji je sam porazio Malmö u Maksimiru

VIDEO

Jutro nakon utakmice sramežljivo se smijao. U svim medijima za svoj nastup Sammir je ocijenjen desetkom, najvećom mogućom ocjenom. I doista ju je zaslužio.

- Zar nema veće ocjene? Možda 11? Uh, šteta - smijao se Brazilac.

Briljantnom izvedbom doveo je Dinamo na korak do Lige prvaka, natjecanja koje navijači “modrih” čekaju već 12 godina. Stadion je dugo u noć skandirao njegovo ime, a on im je samo mahao. I na kraju obećao:

- Ostajem za Ligu prvaka! Dinamo je moj klub i želio bih ostati. Nitko mi ništa nije rekao o ponudama, a o transferu ću razmišljati na zimu. To mi nitko ne može zamjeriti. U Dinamu sam već pet godina i napravio sam sve.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svojom igrom impresionirao je i hrvatskog izbornika Slavena Bilića, koji je rekao da ovakav Sammir može igrati i za Brazil.

Zdravko Mamić obećao mu je četiri slobodna dana kako bi u Brazilu vidio sina Noaha. No putovanje bi se moglo poklopiti s pripremama za utakmicu na Malti. Ako ga izbornik pozove, naravno.

- U tom slučaju ne bih išao u Brazil. Ima vremena za sina, Noah će uz mene biti cijeli život. Poziv za Hrvatsku bila bi mi velika čast i obveza - rekao je Sammir.

No čini se da će ipak imati vremena za odlazak u Brazil. Bilić ga je namjeravao pozvati, no ispriječili su se papiri. Sammiru nedostaje mjesec dana kako bi ispunio potrebnu kvotu od pet godina boravka u Hrvatskoj, čime bi dobio pravo nastupa za reprezentaciju. 

Protiv Malmöa je pokazao da zaslužuje mjesto među “kockastima”. Poput čarobanjaka Merlina, izvodio je čuda. Njegov talent bio je skriven ispod vela noćnih provoda i čestih kazni... Sad je svima otvorio oči. I pokazao, tu više nema rasprave, da igra vrhunski nogomet. Kakav u Dinamu dugo nitko nije igrao. 

Sammir je igrao kao Prosinečki protiv Celtica, Cvitanović u Zürichu i Lamza protiv Eintrachta

Lamza: Bio sam presiguran da ćemo okrenuti

Dinamo je u polufinalu Kupa velesajamskih gradova prvi susret u Frankfurtu izgubio 3-0. U uzvratu na krilima Stjepana Lamze pobijedio je 4-0. Lamza je igrao čudesno.

Prosinečki je, kao Cvitanović, dobio desetku

Za čistu desetku odigrao je Robert Prosinečki protiv Celtica. Sam je pobijedio Škote i uveo Dinamo u Ligu prvaka. Cvitanović je u Zürichu protiv Grashoppera bio veličanstven.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu