Obavijesti

Sport

Komentari 42

Modri igraju 'sve u 16': Najbolji je 17-godišnjak Mateo Kovačić

Modri igraju 'sve u 16': Najbolji je 17-godišnjak Mateo Kovačić
3

Preostalo je još svega desetak dana uoči utakmice s Neftčijem, a Dinamo ne igra u bog zna kakvoj formi. Pojačanja još nisu pokazala ništa protiv druge ekipe Slaska

VIDEO

Trljali su ruke skauti Neftčija napuštajući Pohorje. Ako su im nakon ždrijeba izgledi bili skromnih desetak posto, sad su učetverostručeni. Jer pristupe li kao što su protiv rezervne momčadi Slaska, jao si ga navijačima “modrih”. Zapravo, ispunjeni su svi preduvjeti da Dinamo završi kao Hrvatska u Japanu 2002. 

Dane uoči susreta protiv Hrvatske Ekvadorci su provodili u šopingu, krstareći Japanom. Računali su da nemaju izgleda. Nekoliko minuta prije izlaska na teren uzeli su fotoaparate i slikali se sa Šukerom, Prosinečkim, Bokšićem. No Hrvatska megamomčad zapravo je bio balon koji se brzo ispuhao (izgubili su 1-0). 

Situacija na Pohorju podsjeća na tu japansku večer. I u Neftčiju se dive Sammiru, Badelju, Cufreu, Tonelu. Možda izvade fotoaparate i požele fotografiju računajući da je to najviše što mogu protiv Dinama. I bili bi u pravu da je Dinamo pravi, da Sammir ne igra na “refule”, da najiskusniji igrači, Tonel i Cufre, ne rade pogreške koje su neoprostive u uličnom nogometu, da Alispahić ne izgleda izgubljeno. Jedina svijetla točka bio je Mateo Kovačić. Sedamnaestogodišnji dječak zasjenio je sve.

- Dečki se brinu za mene, pa mi je lakše - rekao je skromni Mateo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uh, kad bi barem utakmica protiv Slaska bila izuzetak. Svima bi bilo lakše.

'Možda su moji igrači već zasićeni ovim pripremama'

Moramo analizirati kardinalne pogreške kod golova te isključenje Tonela. To su znakovi visoke dekoncentracije, rekao je zabrinuti Krunoslav Jurčić.

Pokušao je pronaći opravdanje za tako lošu igru.

- Ne znam, možda su moji igrači već zasićeni ovim pripremama i karantenama. Iako, oni su profesionalci - rekao je Dinamov trener.

Ademi i Kramarić za uvjerljivo slavlje protiv Limbuša

Dinamo je nastavio s pobjedama u pripremnim utakmicama nakon neočekivanog poraza od poljskog Slaska. Trener Jurčić protiv slovenskog niželigaša Limbuša na teren poslao igrače koji nisu dobili priliku u dosadašnjim utakmicama. Očekivano, Modri su uvjerljivo slavili s 3-0 pogocima Ademija i Kramarića te autogolom Kodera.

Dinamo je poveo već u četvrtoj minuti kad je Ademi lijevom nogom poslao loptu u kut. Kao i u susretu sa Slaskom redove je opet povezivao mladi Kovačić. Namještao je prilike Ibanezu i Sylvestru koji nisu uspjeli realizirati prilike. Dinamo je poveo u 50. minuti, a akciju je ponovo pokrenuo Kovačić. Uposlio je Alispahića koji je centirao za Kramarića kojem nije bilo teško proslijediti loptu u mrežu. Konačnih 3-0 postavio je Koder autogolom nakon što je akcije Šituma, Slyvestra i Kovačića. Dinamo je mogao uvjerljivije slaviti, no Jurčić je bio zadovoljan što je mogao isprobati nove igrače.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu