Obavijesti

Sport

Komentari 89

"Modri" nisu Barcelona: Naša momčad ima još puno rezervi

"Modri" nisu Barcelona: Naša momčad ima još puno rezervi
8

Navijače nisam niti čuo bio sam koncentriran na utakmicu, osvrnuo se trener Jurčić na 30.000 ljudi koji su tražili njegovu ostavku. U ždrijebu nema baš nikakvih želja

VIDEO

Naravno da ćemo proslaviti, pa ovo je povijesni uspjeh. Nikad Dinamo nije bio u 4. pretkolu Lige prvaka, rekao je trener Dinama Jurčić. Slavlje je počelo već u klupskoj upravi.

- Lucho, Lucho... Javi se, javi se... - čulo se iz klupskih prostorija gdje su slavili Dinamovi igrači.

- Ovo je gol za moju djevojku Mateu, ona mi uvijek daje najveću podršku - rekao je strijelac jedinog gola Ibanez i doao:

- Ovo mi je najdraži i najvažniji gol u karijeri. Malo ćemo ovo proslaviti, ali pravo slavlje bit će uskoro. Vrlo brzo...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ibanez je nakon utakmice pohitao u zagrljaj djevojci ispod južne tribine. Dugo su se grlili i ljubili. Omaleni Argentinac bio je ponajbolji Dinamov igrač protiv Helsinkija.

Zoran Mamić bio je ponosan na svoje igrače ali ne i na publiku.

- Hvala svima što su došli, ali je nejasno da u ovakvom trenutku tako reagiraju. Ovo je neizmjerna sreća za nas, nikad nismo bili tako daleko u kvalifikacijama za Ligu prvaka. O željama u ždrijebu sada ne želim pričati - rekao je mlađi brat Mamić.

U petak će Dinamo saznati protivnika u 4. pretkolu.

- Ma nemam nikakvih želja, uvijek nešto krivo ispadne kad nešto poželim. Svi su jaki, dokazali su to Malmö i Odense koji su odigrali već 15-16 kola u svojim prvenstvima i u formi su. Mi smo to osjetili protiv Helsinkija - rekao je Jurčić i dodao:

- Imamo još puno rezervi, na nama je igrao Vrsaljko koji ima 18-19 godina i mali Kovačić 17-18, ma ne znam ni sam koliko godina ima - završio je Jurčić.

Mateo Kovačić je ušao umjesto Alispahića koji je strgao ruku, Odmah nakon utakmice otišao je na operaciju i pauzirat će tri do četiri mjeseca.

- Publika želi da budemo Barcelona, a mi to nismo. Kontrolirali smo utakmicu, Helsinki je imao minimalne šanse - rekao je Tonel kojega je razočaralo zviždanje s tribina:

- Najvažnija je pobjeda, gledatelji moraju razumjeti da ne možemo svaki puta pobijediti 3-0, ipak je ovo Europa.

Šime Vrsaljko odigrao je odličnu partiju, nije skrivao sreću.

- Ovo je veliki rezultat, osigurali smo još utakmica u Europi ali ne smijemo sada stati. Moramo dohvatiti tu Ligu prvaka.

30.000 mu skandiralo 'Jurčiću, odlazi!': ''Nisam ih niti čuo, bio sam koncentriran na utakmicu"

- Nisam ih niti čuo, bio sam koncentriran na utakmicu. Ne želim to komentirati jer trenutačno osjećam veliki ponos. Hvala igračima što su iznijeli sve to - rekao je Krunoslav Jurčić. 

Helsinki nije bio opasan, Dinamo je kontrolirao utakmicu i imao nekoliko dobrih šansi. No sve do 90. minute i udarca Ibaneza nisu zabili. Publika ih je svejedno ‘uzela na zub’ i u nastavku utakmice često zviždala.

1) Punih 90 minuta Dinamo je napadao ali nikako nije mogao probiti obranu Helsinkija. A tada je Lucho odlučio prikratiti muke navijačima i suigračima 

2) Mateo Kovačić odigrao je odličnu partiju, a ispod dresa je imao majicu s likom Isusa

3) Mehmed Alispahić u 19. minuti je na nosilima iznesen s terena. Slomio je ruku, a pauzirat će između tri i četiri mjeseca


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener